Home WarPress Aleppo a suferit cele mai grave bombardamente de la începutul războiului

Aleppo a suferit cele mai grave bombardamente de la începutul războiului

1055
0
Aleppo

Forțele guvernamentale siriene au bombardat estul orașului Aleppo pentru 6 zile consecutive, ucigând peste 300 de oameni în cele mai intense lupte de când a început războiul, în urmă cu 5 ani. Printre aceste violențe, recent a mai fost raportat și un atac cu arme chimice care a ucis 4 copii alături de părinții acestora. Doi activiști susțin că o serie de bombe au atins și cartierul lor, al-Sakhour. Regimul sirian a reluat bombardamentele asupra estului orașului Aleppo marți, după 3 săptămâni de acalmie, reușind să omoare 289 de oameni până sâmbătă.

„Acestea sunt cele mai intensive bombardamente pe care le-am văzut în ultimii 5 ani” spune Ismail Abdallah, membru al organizației Căștile Albe.

Într-o vreme în care spitalele sunt la mare căutare, doar câteva au rezistat bombardamentelor. Din păcate, în acest moment, nici un spital din Aleppo nu funcționează la capacitate maximă. Secretarul ONU Ban Ki-moon a condamnat aceste bombardamente prin intermediul cărora sute de civili au fost uciși, inclusiv copii, lăsând orașul Aleppo fără un spital capabil să opereze la capacitate maximă.

„Secretariatul General aduce aminte tuturor părților implicate în acest conflict că transformarea civililor și a clădirilor civile în ținte se numește crimă de război. Cei responsabili pentru aceste lucruri alături de alte atrocități din Siria, indiferent de natura lor, într-o bună zi vor da socoteală” spune Generalul Ban Ki-moon, secretar ONU.

Conflictul dintre guvernul sirian și rebeli durează de 5 ani, timp în care au fost bombardate la greu pozițiile rebelilor din partea de est a orașului.  Regimul, ajutat de forțele aeriene din Rusia, a distrus aproape complet acea parte a orașului cu bombardamentele din ultimele luni. De asemenea, se pare că există și gândul Guvernului de a începe o ofensivă la sol în partea de Vest a orașului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here