Home WarPress 20 de decese în urma atacului israelian asupra Rafah

20 de decese în urma atacului israelian asupra Rafah

53
0

20 de persoane, inclusiv un copil și un nou născut au murit în urma atacului israelian asupra Rafah din Gaza, care a avut loc luni. Decedații au fost aduși la spitalul Abu Youssef Al Najjar din Rafah, în urma atacurilor, în timp ce rudele s-au adunat pentru a-și lua un ultim rămas bun. Un clip ajuns online înfățișează câteva pungi cu cadavre în curtea spitalului, și zeci de oameni adunați în jurul lor plângându-i.

Oamenii sunt văzuți ghemuiți deasupra pungilor pentru cadavre, unii mângâind trupurile fără viață ale persoanei dragi. Cel puțin capul unui copil poate fi văzut ieșind dintr-o pungă, în timp ce femeia de lângă el strigă: „Toată familia mea a pierit”. Unchiul bebelușului, Mahmoud Abu Taha, purta corpul neînsuflețit al copilului de 1 an în timp ce vorbea cu camera, spunând că părinții lui au încercat să aibă copii timp de 10 ani înainte de a se naște.

„Stăteam în casele noastre, fără să facem nimic. A fost ceva neașteptat când au lovit casa. Toată lumea dormea în paturile lor… majoritatea oamenilor care au fost uciși au fost aruncați pe fie unde… erau femei și copii”, a spus el. Ridicând corpul băiețelului spre cameră, Mahmoud Abu Taha strigă: „Acesta este ținta lor. Acesta este obiectivul lor. Aceasta este generația pe care o caută. Acesta este orașul sigur Rafah despre care ei vorbesc.”

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că avioanele sale de luptă „au lovit ținte teroriste. Teroriștii operau într-o zonă civilă din sudul Gazei. IDF va continua să înfrunte activitatea teroristă și să protejeze civilii israelieni, în conformitate cu dreptul internațional”, au adăugat IDF.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here