Home Economic Servicii content writing la prețuri decente?

Servicii content writing la prețuri decente?

24
0
advertoriale seo

A devenit un calvar să găsești servicii content writing la prețuri decente în România, majoritatea agențiilor de publicitate doresc profituri maxime neglijând de multe ori calitatea.

Ce înseamnă de fapt servicii content writing la prețuri decente? Ei bine, aici discutăm despre un raport calitate-preț care din păcate a cam dispărut de pe piața din România. În mod normal, trebuie să existe o concordanță între prețurile cerute și calitatea textelor furnizate, însă astăzi foarte multe agenții cer foarte mulți bani pentru orice fel de text, calitatea furnizată fiind destul de scăzută.

Ce înseamnă servicii content writing de calitate

Calitatea în cadrul acestor servicii content writing înseamnă în primul rând texte lungi, de peste 1000 de cuvinte atunci când vine vorba spre exemplu despre advertoriale SEO. Dimensiunea unui text trebuie să fie suficientă cât să reușească să transmită toate informațiile necesare dar suficient de scurtă cât să nu plictisească cititorul. De asemenea, textele mai lungi sunt considerate ca fiind de calitate și de Google, permițând o mai bună indexare a acestora. 1000 de cuvinte este acel „sweet spot”.

Textele de calitate trebuie de asemenea să stea departe de ChatGPT sau alte unelte concepute pentru redactare articole online. Inteligența artificială încă nu a ajuns suficient de „inteligentă” încât să creeze texte la fel de logice și de cursive precum cele scrise de un redactor cu experiență. Este foarte simplu să faci deosebirea între un articol redactat de Chat GPT și un articol redactat de o persoană reală. Articolul redactat cu inteligența artificială mai conține greșeli și este plin de semne de punctuație puse în exces.

De asemenea, nici Google nu are la suflet aceste articole redactate de inteligența artificială, penalizând drastic site-urile pe care le descoperă pline de asemenea texte. Este normal și firesc să fie așa întrucât după cum spuneam mai sus, textele redactate de A.I. nu sunt calitative și nu merită să fie indexate la fel de bine, nu merită să primească autoritate din partea Google, și nici validare. Google Search este un motor de căutare bazat 100% pe text, pe portaluri pline de articole și dorește ca de obicei, calitate.

Calitatea unor advertoriale SEO ori a altor genuri de texte/articole mai este dată și de optimizarea SEO la care sunt supuse. Fiecare advertorial, fiecare articol scris de o agenție SEO trebuie să îndeplinească anumite reguli astfel încât să fie cât mai bine indexate de Google. Câteva dintre aceste cerințe sunt titlul de maxim 60 de caractere cu spații care trebuie să conțină cuvântul cheie, primul rând scris ca subtitlu fiind necesară de asemenea inserarea cuvintelor cheie, iar alte subtitluri să fie H2 și să conțină și ele cuvântul cheie principal pe care se axează optimizarea SEO.

Servicii content writing la prețuri decente?

Există o mare problemă cu prețurile pentru servicii content writing în România. În primul rând, piața este destul de aglomerată pe acest sector al redactării de advertoriale SEO, ori diverse alte texte. Meseria de content writer nu există oficial în România așa că, oricine poate să-și deschidă o firmă și să înceapă să presteze astfel de servicii. Prețurile cerute de majoritatea agențiilor de multe ori nu au nicio treabă cu realitatea, pentru un articol să zicem de 100 de cuvinte se cer chiar și 300 de lei.

Sigur, mulți veți spune că este bine că se cer mulți bani, însă în momentul în care ani de zile se merge pe prețuri mari și calitate slabă, clienții nu mai sunt dispuși să plătească aceste sume. Întotdeauna trebuie să existe o concordanță între ceea ce oferi și ceea ce ceri, sau mai bine zis prețurile cerute trebuie să fie direct proporționale cu calitatea. Da, un advertorial de calitate trebuie să coste bani, mulți bani, munca serioasă trebuie plătită, însă din păcate, cel puțin în România, nu se furnizează în niciun caz calitate.

Ce înseamnă prețuri decente în sfera content writing? Ei bine, discutăm de un tarif de bază de 10 RON pentru 100 de cuvinte care ar trebui respectat de toate agențiile, în cazul în care este vorba despre niște texte care nu necesită foarte multă documentare iar dimensiunea lor nu depășește 1000 de cuvinte. 100 de lei pentru un advertorial este un preț decent pentru România, este suficient și pentru agenții dar și pentru clienți. Clienții vor dori întotdeauna cele mai mici prețuri însă aici intervine capacitatea de a face business, aici trebuie ca agențiile să convingă clienții să investească în advertoriale SEO de calitate.

Efectiv nu ai cum să spui că tu livrezi calitate clienților din moment ce vinzi advertoriale cu 35-40 de lei, multe dintre ele făcute și cu A.I. Există prea multe astfel de agenții în România din cauza cărora clienții de multe ori, și să-și dorească să ajungă la un text de calitate, nu mai au cum.

Păienjenișul acesta al agențiilor de publicitate care se înghesuie pe prima pagină din Google face imposibilă uneori accesul clientului la servicii content writing la prețuri decente. Întrebarea este cum ajung clienții care doresc totuși calitate la o companie capabilă să o furnizeze, pentru bani corecți?

Companiile mari de publicitate trebuie evitate în primul rând, întrucât ele sunt primele care se aruncă la bani mulți atunci când vine vorba despre servicii content writing. Bazându-se pe vechimea pe piață și pe numele pe care și l-au construit, cer foarte mulți bani pentru absolut orice. După cum spuneam mai sus, un advertorial de calitate nu trebuie să însemne întotdeauna un preț exorbitant.

Cea mai bună variantă pentru cei care doresc servicii content writing la prețuri decente rămâne tratarea cu companiile de mici dimensiuni, care au proiecte mai puține și care sunt mult mai atente la doleanțele clientului, putând în același timp să furnizeze și calitate la un preț decent. Există foarte multe companii de mici dimensiuni în România care abia așteaptă o șansă de a face un client fericit, cu un preț corect și decent pentru o țară ca România, unde salariul minim pe economie abia dacă depășește 400 de euro.

Rămâne la alegerea fiecăruia cu cine dorește să colaboreze, însă banii se fac greu în România și ar fi păcat să-i dăm pe advertoriale SEO de slabă calitate, ori pe advertoriale SEO foarte scumpe de la niște firme care s-au obișnuit să-și includă și brandul în prețul oferit clienților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here