Home Terorism 25 de ani de pușcărie pentru doi adolescenți din Australia care au...

25 de ani de pușcărie pentru doi adolescenți din Australia care au finanțat ISIS

944
0
ISIS

Poliția din Australia a arestat un tânăr de 20 de ani și o tânără de 16 ani într-o suburbie Sydney, fiind suspectați că ar fi transferat bani peste ocean în conturile ISIS.

Comandantul poliției New South Wales, Catherine Burn, a spus reporterilor marți faptul că cei doi ale căror identități nu pot fi dezvăluite, obțineau bani  și îi trimiteau către ISIS pentru a ajuta organizația teroristă. Acuzațiile pe care cei doi le vor avea de înfruntat sunt destul de grave – finanțare de grupuri teroriste – și riscă până la 25 de ani de pușcărie drept pedeapsă.

Acuzațiile finale vor fi formulate când cei doi suspecți vor fi aduși în fața instanței. Deocamdată, autoritățile nu au precizat exact modul în care banii erai strânși, însă au menționat faptul că mai există câțiva tineri implicați în asemenea delicte în Australia, tineri aflați momentan sub anchete.

Poliția i-a arestat pe cei doi în Guildford, în vestul Sydney, ca parte a unei operațiuni de contra terorism. Catherine Burn a mai afirmat faptul că tânărul de 20 de ani era în vizorul poliției de ceva vreme în timp ce adolescenta de 16 ani care este încă la școală, este o prezență nouă în peisaj. Poliția va continua să investigheze trecutul acestei tinere în cursul zilei de azi, Burn adăugând faptul că începe să fie un trend în rândul adolescenților implicarea în activități teroriste.

În acest moment, nu există amenințări teroriste pe teritoriul Australiei, conform spuselor lui Catherine Burn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here