Home International Transportul public de persoane oprit parțial la Bruxelles

Transportul public de persoane oprit parțial la Bruxelles

912
0
Bruxelles

Sistemul public de transport a fost închis parțial în mod oficial la Bruxelles iar guvernele străine  și-au atenționat cetățenii să fie vigilenți dacă aleg să viziteze această țară, după ce două bombe au explodat ieri la aeroport și de la stația de metrou Maelbeek. Toate zborurile au fost dirijate către alte aeroporturi după ce bombele au explodat.

În acest moment, aeroportul din Bruxelles este închis iar CEO Arnaud Feist a confirmat faptul că va rămâne închis și miercuri pentru a permite autorităților să ducă la bun sfârșit investigațiile.

„Aeroportul din Bruxelles a fost împușcat direct în inimă. Dorim să mulțumim poliției  și serviciilor de salvare care au venit la terminal. De îndată ce vom avea acces la clădirea terminalului, vom putea evalua pagubele” transmite acesta pe Twitter.

De asemenea, întregul sistem de transport public de persoane din Bruxelles a fost oprit de ieri, cu toate că mai există câteva linii de metrou, tramvai și autobuz care încă circulă pe rutele importante.

Eurostar a suspendat serviciile la Bruxelles marți, sfătuind pasagerii să amâne de asemenea călătoriile. Astăzi, miercuri, Eurostar speră să reia cursele.

Stația Paris Gare du Nord, din care Eurostar pleacă spre Londra, a fost evacuată în după-amiaza zilei de marți după ce s-a descoperit o servietă abandonată. Stația a fost redeschisă după ce poliția din Paris  a confirmat faptul că a fost alarmă falsă.

Alertă sporită și în afara Belgiei

În afara Belgiei, nivelul de securitate a crescut în aeroporturile europene și în cele din Statele Unite. Departamentul de Stat SUA a avertizat cetățenii săi cu privire la călătoriile în Europa.

„Cetățenii americani să fie cu băgare de seamă și să evite locurile publice. Mare atenție întrucât ne aflăm într-o perioadă în care există sărbători religioase. ” se transmite pe Twitter.

Previous article25 de ani de pușcărie pentru doi adolescenți din Australia care au finanțat ISIS
Next articleVor schimba atacurile de la Bruxelles principiul democrației?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here