Home Terorism Atacurile teroriste din Sri Lanka

Atacurile teroriste din Sri Lanka

1298
0
Sri Lanka

Un val de atacuri teroriste au ucis cel puțin 207 oameni, rănind alte sute duminică, de Paște. Au avut loc explozii la biserici și hoteluri, 8 în total, pe întreaga insulă Sri Lanka, începând cu orele 18. Site-urile de socializare au fost blocate în timpul anchetei.

Aceste explozii s-au declanșat aproape simultan, țintele principale fiind biserica St. Anthony’s Shrine din Colombo, biserica St. Sebastian situată la 30 de km de Negombo, biserica evanghelică Zion din Batticaloa, pe coasta de est a Sri Lanka.

Explozii suplimentare au avut loc duminică la hoteluri importante precum Cinnamon Grand, Shangri-La Hotel și The Kingsbury. Până la apusul soarelui, a 7-a și a 8-a explozie a avut loc la un hotel din fața grădinii zoologice Dehiwala din Dehiwala-Mount Lavinia, și la o casă privată din Mahawila Gardens.

Deocamdată nimeni nu știe cine sunt autorii acestor explozii, ce se știe este faptul că s-au făcut deja 7 arestări, 3 ofițeri de poliție fiind uciși în timpul unui raid. Comunitatea creștină minoritară din Sri Lanka se pare că a fost ținta acestor atacuri teroriste.

În regiune există o populație de 21.4 milioane de locuitori, dintre care mai puțin de 10% sunt creștini. 70.2% din populația Sri Lanka se închină la Buddha, 12% sunt Hindu, 9.7% musulmani și 7.4% creștini. Dintre acești 7.4% creștini, 82% sunt romano catolici.

Turiștii de asemenea au fost luați la țintă în aceste atacuri. Printre sutele de morți se numără și 30 de turiști străini, dintre care 2 cetățeni turci, un olandez și doi chinezi. Câțiva cetățeni englezi au fost de asemenea prinși în deflagrații, nu se știe deocamdată numărul acestora.

Turismul a fost până acum sursa principală de venit în Sri Lanka, zonă devenită în ultimii ani foarte populară.

Previous articleChina are de gând să elimine sărăcia din țară până în anul 2020
Next articleVine Paștele – ai luat legătura cu o curățătorie și spălătorie de covoare în București?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here