Home International Captură record în Florida: pește de 158 KG

Captură record în Florida: pește de 158 KG

1342
0
Florida

Un pește de 158 de kilograme a fost capturat pe coasta de sud vest a Floridei, potrivit imaginilor postate pe pagina de Facebook Florida Fish. Uriașul pește, identificat drept un grouper de Varșovia, a fost prins cu un simplu cârlig pe data de 29 decembrie în apă adâncă de 180 de metri. Imaginile sunt incredibile, vedeți proporția lui comparativ cu o persoană. Biologii de la  FWRI’s Age & Growth Lab au estimat că acest pește are cam 50 de ani  și este astfel unul dintre cele mai bătrâne exemplar pescuit vreodată.

Această specie poate să crească până la 2.2 metri lungime, și poate acumula o greutate de până la 263 de kilograme. Recordul din Florida este deținut însă de un alt pescar, care a reușit să prindă un grouper de Varșovia ceva mai gras, respectiv de 199.5 kilograme. „Grouper-ul de Varșovia este caracterizat de o coloană dorsală secundară alungită și este singurul grouper cu 10 coloane dorsale, restul au 11. Deși adulții cresc la adâncimi cuprinse între  55 și 520 metri, se mai întâmplă să fie văzuți în golful din Nord.”

Cei de la FWC nu recomandă pescuitul acestei specii întrucât nu se cunoaște populația din Golful Mexic, este posibil să fie o specie pe cale de dispariție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here