Home International Cel mai înalt hotel din Dubai se va deschide în 2022-2023

Cel mai înalt hotel din Dubai se va deschide în 2022-2023

1108
0
hotel

În 2018, hotelul Gevora din Dubai, înalt de 356 metri a devenit cel mai înalt hotel din lume, cu certificat din partea Guinness World Record. Ei bine, se pare că „domnia” Gevora va fi de scurtă durată, turnul de 75 de etaje va fi pus în umbră de un zgârie nor din sticlă care se construiește chiar acum în Dubai, în sectorul Marina. Ciel Tower pe numele său, va avea 360.4 metri când va fi gata.

Constructorul este The First Group, iar la finalizare vor exista 1042 camere, înșirate pe 82 de nivele. Arhitectul responsabil de proiect este NORR, creatorul Atlantis, hotelul palmier.

O punte de observație la 360 de grade, din sticlă va exista în acest turn astfel încât cei care doresc să vadă orașul în toată splendoarea lui, să o poată face. Pe acoperiș vor exista de asemenea piscine și restaurante, astfel încât distracția să fie maximă.

Designul turnului a primit până acum 3 premii la International Property Awards din luna decembrie: Best International Hotel Architecture, Best Hotel Architecture Arabia, și Best High-rise Architecture Arabia. Din Ciel Tower nu vor lipsi SPA-urile, facilitățile business, restaurantele de top.

Din 2016 au demarat lucrările la acest turn amplasat în Dubai Marina, un district foarte important. Discutăm despre un hub aflat în continuă dezvoltare în care s-au mai construit zgârie nori de senzație gen Cayan Tower (306 metri) și Marina 101 (425 metri). Ciel Tower va fi inaugurat în 2022 sau 2023.

În acest moment în Dubai există foarte multe hoteluri care au peste 300 de metri înălțime. Amintim aici: Gevora, JW Marriot Marquis (355 meteri), Rose Rayhaan (333 meteri), Burj al Arab (321 meteri). Cel mai înalt hotel din lume rămâne însă Rosewood Guangzhou din China (530 metri), amplasat la ultimele etaje ale CTF Finance Center.

Previous articleCaptură record în Florida: pește de 158 KG
Next articleTesla a devenit cel mai valoros constructor auto din istoria SUA
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here