Home International O nouă clădire de 62 de etaje schimbă peisajul din New York

O nouă clădire de 62 de etaje schimbă peisajul din New York

61
0

Cunoaștem cu toții cum arată New York din punct de vedere al clădirilor. Avem de-a face cu o bogăție arhitecturală greu de întâlnit în alte orașe. Avem aici clădirea Chrysler în stil Art Deco, mai este World Trade Center și Empire State Building, să nu mai pomenim de prisma triunghiulară Flatrion. Acum însă, un alt turn de miliarde de dolari, îmbrăcat în sticlă de jos până sus, va adăuga valoare arhitecturală orașului.

Este vorba despre o clădire care are 62 de etaje destinată birourilor situată pe 350 Park Avenue. Peste 6000 de joburi bor putea fi desfășurate din această clădire, în timp ce suprafața totală a spațiilor de închiriat va fi în jur de 180.000 de metri pătrați. Turnul va fi finanțat de trustul Vordano Realty, Kenneth Griffin, fondatorul firmei de investiții globale Citadel și firmei de administrare a clădirilor Rudin. Proiectul va începe anul viitor și are termen limită anul 2032.

Firma de arhitectură responsabilă de proiect este Foster + Partners, care va înlocui un bloc de 30 de etaje din mijlocului Manhattan, la câteva străzi doar de Centrul Rockefeller, catedrala Sf. Patrick și Grand Central Station. În timp ce orașul continuă să-și revină din punct de vedere economic după pandemie, Adams și administrația sa spune că acest proiect va ajuta la recuperarea orașului. „Acest proiect va da naștere unui nou capitol pentru centrul orașului și va pune capăt bârfelor care spuneau că orașul nu-și mai revine” spune primarul pentru operațiuni Meera Josi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here