Home International Cel mai tânăr Prim Ministru are doar 34 de ani (Finlanda)

Cel mai tânăr Prim Ministru are doar 34 de ani (Finlanda)

1161
0

Un politician din Finlanda a doborât recordul mondial pentru cel mai tânăr Prim Ministru din lume. Sanna Marin, Ministrul Transporturilor din Finlanda va deveni în curând și Primul Ministru al țării. Ea are doar 34 de ani. Duminică, Marin a obținut votul de trecere din partea social democraților și va înlocui pe actualul Prim Ministru Antti Rinne, care și-a dat demisia după ce partidul de centru cu care există o coaliție în guvern, a afirmat că și-a pierdut încrederea în această persoană. Se pare că nu a reușit să gestioneze cum trebuie greva muncitorilor de la Poștă.

Noul Prim Ministru declară „Nu m-am gândit niciodată la vârsta sau la sexul meu, m-am gândit doar la motivele pentru care am intrat în politică, la lucrurile pe care le-am promis electoratului”.

Un aspect interesant este faptul întreg parlamentul finlandez este condus în acest moment de femei, dintre care 4 au până în 40 de ani:  Li Andersson, 32, liderul alianței de stânga; Maria Ohisalo, 34, liderul Green League; partidul de Centru este condus de  Katri Kulmuni, 32; iar Anna-Maja Henriksson, 55, este liderul Swedish People’s Party of Finland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here