Home Lifestyle Roberto Cavalli a murit la 83 de ani

Roberto Cavalli a murit la 83 de ani

61
0
(FILES) Italian fashion designer Roberto Cavalli attends his fashion show on late evening on June 10, 2013, in the Montenegrin coastal town of Budva. Italian fashion designer Roberto Cavalli has died at 83, Italian medias announced on April 12, 2024.,Image: 864323783, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Roberto Cavalli, designerul de modă italian care și-a pus amprenta în lumea modei cu imprimeuri de animale distinctive și pline de farmec, a murit la vârsta de 83 de ani. Brandul său a confirmat vestea într-o declarație distribuită pe social media vineri după-amiază, subliniind viața lui Cavalli, „trăită cu dragoste.”

Cavalli sa născut la Florența în 1940. Bunicul său, Giuseppe Rossi, a fost un pictor renumit; Cavalli i-a călcat pe urme înscriindu-se la Academia de Artă din Florența, unde a început să experimenteze cu pictura, peticele și textile. De-a lungul timpului, a dezvoltat o tehnică inovatoare de imprimare a pielii, care i-a adus comisioane mari de la Hermès și Pierre Cardin și l-a pus pe o cale creativă construită pe o estetică ostentativă, bombastică, viu colorată.

Și-a prezentat prima colecție la Paris în 1970, înainte de a debuta pe podiumurile din Florența și Milano, în 1972. În același an, și-a deschis primul butic în Saint-Tropez, orașul francez de pe litoral, care avea să devină un simbol internațional al luxului.

Cavalli s-a retras la casa sa în 2015, alegându-l pe designerul Peter Dundas pentru a-i urma în funcția de director de creație. Dundas a părăsit postul după doar trei sezoane și a fost succedat de Paul Surridge, care a rămas până în 2019. În același an, după o perioadă de dificultăți financiare care a dus la faliment, afacerea a fost achiziționată de o firmă de investiții private din Dubai, care de atunci, a angajatpe designerul Fausto Puglisi pentru colecțiile sale de modă și s-a ramificat în continuare în proiecte imobiliare și ospitalitate marca Cavalli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here