Home Terorism Mii de civili încă se află sub controlul ISIS

Mii de civili încă se află sub controlul ISIS

1447
0

Mii de civili sunt încă în interiorul enclavei ISIS din Siria, potrivit unui comandant SDF (Syrian Democratic Forces). Acesta se află în interiorul orașului de mici dimensiuni Baghouz Al-Fawqani din estul Siriei și raportează faptul că civilii încearcă să părăsească zona prin tuneluri și case. „Primi mesaje de la civilii care ies din oraș, aceștia ne spun că mulți dintre luptătorii ISIS vor să se predea, dar ne aduc la cunoștință și faptul că 200-300 de astfel de luptători nu au de gând să facă acest gest, din potrivă, sunt dispuși să lupte până la moarte.”

SDF aștepta evacuarea completă a civililor până joi, dar forțele au rămas surprinse când au vâzut cât de mulți oameni au rămas înăuntru. Se estimează că ar mai fi nevoie de încă 4-5 zile pentru a finaliza procesul de evacuare. SDF a lansat o operațiune ofensivă asupra orașului în urmă cu două săptămâni, Baghouz Al-Fawqani este ultima fortăreață a organizației teroriste ISIS. Astfel, vineri se estima că ISIS încă mai controla jumătate de kilometru pătrat din Siria.

Human Rights Watch (HRW) a exprimat vineri îngrijorări pentru civilii care nu au reușit să părăsească zona. „Faptul că civilii părăsesc orașul este o mare ușurare pentru toată lumea, însă nu putem sta liniștiți până când nu vedem că totul s-a terminat cu bine” spune Nadim Houry, director pentru terorism și contraterorism la Nadim Houry.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here