Home International Peste 2000 de balene vor fi ucise în următorii 5 ani în...

Peste 2000 de balene vor fi ucise în următorii 5 ani în Islanda

1152
0
balene

Mai există doar două mari companii în Islanda care se ocupă cu capturarea balenelor. Este o industrie destul de mică despre care se spune că a devenit destul de inumană, că are puține beneficii economice și că sfidează legile internaționale care interzic uciderea balenelor.

Cu toate acestea, săptămâna care tocmai s-a încheiat, guvernul islandez a promulgat o lege care va permite acestor companii să ucidă alte 2000 de balene în următorii 5 ani. Ministrul Peștelui și Al Agriculturii a anunțat marți că anual vor fi ucise 400 de balene, între 2018 și 2025.

Kristján Þór Júlíusson (Ministrul Peștelui și Al Agriculturii) spune că această nouă cotă de balene este sustenabilă și că se bazează pe studiul Institutului de Cercetare Marină și pe datele primite de la Universitatea din Islanda. „Putem să ucidem aceste balene pentru că stăm bine cu stocurile”.

Activiștii și conservatorii nu sunt de acord. Icelandic Environmental Association a criticat dur acest studiu pe baza căruia Ministerul Pescuitului și Agriculturii a luat această decizie. De asemenea, Whale and Dolphin Conservation (WDC) , o organizație care dorește să protejeze balenele în jurul lumii spune că aceste acțiuni sunt barbare și că nu mai reprezintă beneficii economice pentru Islanda.

Evident, undeva, ceva nu este cum trebuie pentru că un alt raport venit de la Universitatea din Islanda indică faptul că privitul balenelor, ca „sport turistic” contribuie cu 13.4 milioane de dolari la economia țării, în timp ce vânatul balenelor aduce un profit de doar 8.4 milioane de dolari.

În 1986, International Whaling Commission a interzis pescuitul industrial de balenă, însă Islanda nu a ținut cont de această lege niciodată. Această țară continuă să-și atribuie cote de balene anual, în ciuda faptului că este chiar membră a acestei comisii care a interzis pescuitul.

Previous articleMii de civili încă se află sub controlul ISIS
Next articleNunțile în 2019 – la ce trenduri să ne așteptăm?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here