Home Diverse Bucureștiul devine mai ieftin ca Mehedinți?

Bucureștiul devine mai ieftin ca Mehedinți?

734
0

Există unele orașe în țară în care se întâmplă lucruri inexplicabile. Unul dintre acestea este Drobeta Turnu Severin, un mic oraș de provincie care deși nu există pe harta României din punct de vedere industrial, are parte de un BOOM imobiliar ieșit din comun.

Nimeni nu-și explică de ce apartamentele în Severin au crescut în medie cu 15% pe an, în timp ce în București, media de creștere anuală se zbate undeva între 2 și 7%. Nu s-au deschis fabrici, nu s-a întâmplat nimic deosebit în regiune în afară de fenomenul numit depopulare.

E posibil ca prețurile să crească din pricina faptului că foarte multă lume pleacă la muncă în străinătate și, neavând nevoie urgentă de bani, neavând de gând să se mai întoarcă vreodată în Drobeta Turnu Severin, cer niște prețuri mult mai mari față de normal.

În această regiune, slab industrializată și destul de primitivă din toate punctele de vedere, preț corect ar însemna cam 10.000 de euro/cameră. Deci 10.000 garsonierele, 20,000 de euro apartamentele cu 2 camere, 30.000 de euro apartamentele cu 3 camere și așa mai departe.

Ei bine, atunci când te uiți însă pe site-urile de anunțuri și vezi că la Drobeta se cer 20.000 de euro pentru o garsonieră și 30-35 de mii de euro pentru un apartament cu 2 camere, nu-ți mai vine să-ți cumperi nimic.

Păi decât să dai 40.000 de euro pentru un apartament cu trei camere la Drobeta Turnu Severin, oraș mort din toate punctele de vedere în care firma cu cel mai mare număr de angajați este o firmă de pază, mai bine te orientezi către București.

Cu 40.000 de euro, sau 50.000 de euro, găsești case și vile de vânzare în București destul de frumoase, spațioase, în zone destul de bune. Până la urmă, nu cred că un mic oraș de provincie de care puți au auzit măcr, se poate compara cu capitala țării.

Da, se pare că București devine mai ieftin ca județul Mehedinți. Nimeni nu știe exact ce se întâmplă dar clar nu avem parte de normalitate pentru că nu ai cum să ceri atâția bani pentru imobile într-un oraș care nu are absolut niciun viitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here