Home Terorism PEDEAPSA CU MOARTEA pentru teroristul din New York?

PEDEAPSA CU MOARTEA pentru teroristul din New York?

1694
0

Suspectul celui mai grav atac terorist din New York după 9/11 a fost acuzat de terorism marți, după ce a ucis 8 persoane. Sayfullo Habibullaevic Saipov pe numele lui, în vârstă de doar 29 de ani, este de origine din Uzbekistan și a trăit ani de zile în New Jersey. S-a mai descoperit faptul că acesta avea legături cu ISIS iar Președintele Donald Trump spune că ar trebui executat.

 „Teroristul din New York era fericit în timp ce întreba dacă poate să atârne steagul ISIS în camera sa din spital. A ucis 8 oameni și a rănit grav alți 12. Ar trebui să primească pedeapsa cu moartea” spune Donald Trump prin intermediul rețelei de socializare Twitter.

Saipov a povestit anchetatorilor faptul că a fost inspirat de videoclipurile Statului Islamic, în special de cele ale liderului Abu Bakr al-Baghdadi. Suspectul a decis să pună la cale un atac cu o camionetă astfel încât pagubele să fie cât mai mari și a ales să facă nenorocirea de Halloween întrucât erau mult mai mulți oameni pe stradă. Acest atac a fost planificat cu un an în urmă iar decizia de a folosi un autoturism a fost luată în urmă cu doar două luni. Pe telefonul mobil al lui Saipov existau nici mai mult nici mai puțin de 90 de clipuri video și 4000 de fotografii, toate de propagandă ISIS.

Autoritățile spun că Saipov a venit legal în SUA în anul 2010. Mașina cu care a comis atacul era una închiriată cu care a pornit nebunește pe străzile din Lower Manhattan, oprindu-se într-un final într-un autobuz școlar. Atacul a fost dus la bun sfârșit după instrucțiunile precise puse online de propaganda ISIS. Saipov a fost împușcat de poliție dar nu a murit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here