Home Terorism (Terorism la Manchester) Cine este Salman Abedi?

(Terorism la Manchester) Cine este Salman Abedi?

1014
0

Bărbatul suspectat că a pus la cale cel mai crunt atac terorist din Marea Britanie din ultimii 12 ani  era deja în vizorul autorităților. Tânărul Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani a fost cel învinuit de poliție pentru atacul terorist din timpul concertului Ariana Grand din Manchester. Amber Rudd, secretar de stat în Marea Britanie spune că acest Salman Abedi era în vizorul poliției, serviciile secrete îl supravegheau de multă vreme. Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 59 rănite după ce o bombă a explodat în afara Manchester Arena luni noapte, în timp ce oamenii adunați la un concert – în special tineri minori – plecau înspre case. Salman Abedi se presupune a fi cel care a detonat o încărcătură explozivă în mijlocul acestora, numărându-se și el printre cei decedați.

„Prioritatea noastră în acest moment este să aflăm dacă acest Salman Abedi a acționat singur sau sunt mai multe persoane implicate” spune Ian Hopkins, șeful poliției din Manchester. Marți, un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost arestat pentru că ar fi avut legătură cu acel atentat, mai fiind emise alte două mandate de percheziție, unul pentru Whalley Range și altul pentru Fallowfield.

Suspectul, Salman Abedi era născut în Marea Britanie unde a și crescut, potrivit Primul Ministru Theresa May, însă provenea dintr-o familie venită din Libia.  Salman Abedi părea un copil singuratic care nu împărtășea nimic cu nimeni, potrivit lui Akram Ben Ramadan, un prieten de familie apropiat lui Salman Abedi. Teroristul a fost student la Universitatea Salford, cea de-a treia mare Universitate din Manchester  unde a studiat business și management între 2015 și 2016. Se înscrisese și pentru cel de-al doilea an dar nu a mai continuat. Pe timpul studiilor, Salman Abedi nu a locuit în campusul Universității, ci într-o suburbie din Manchester.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here