Home Problema Imigranților Peste 700 de străini au fost reținuți în prima săptămână după legea...

Peste 700 de străini au fost reținuți în prima săptămână după legea anti imigrație

1376
0
legea anti imigrație

Administrația Trump a dat publicității niște cifre conform cărora, 746 de oameni din întreaga țară au fost reținuți în prima săptămână după celebra lege anti imigrație. Departamentul de Justiție a transmis o listă către tribunal cu numele celor care urmează să fie scoși afară din țară, listă pe care se află și cetățeni cu drept de ședere.

Lista vine practic dintr-un proces, Darweesh vs. Trump, primul caz federal deschis împotriva legii imigrație. Astfel, judecătorul Donnely de la un tribunal local din districtul de est al orașului New York a emis un ordin de restricție împotriva acestei legi a lui Trump, împiedicând practic deportarea celor care aveau drept de ședere  în Statele Unite. Donnely a ordonat guvernului să facă rost de o listă cu cetățeni reținuți deja în baza ordinului dar nu a precizat ce perioadă temporară să acopere.

Marți, la cerința ACLU, judecătorul Carol Bagley Amon a ordonat Administrației Trump să vină cu numele până joi la ora 5 PM. Ordinul lui Amon include pe toți cei care, între 9:37 PM 28 ianuarie și 29 ianuarie ora 9:37 PM au fost reținuți de US Customs și Border Protection în baza acelui ordin. La câteva zile de la ordinul dat de Trump, au început și procesele în instanță iar consiliul Casei Albe a ieșit și a specificat faptul că ordinul nu afectează cetățeni cu drept de ședere, rezidenții permanenți.

Ei bine, lista a sosit de la Administrația Trump dar din păcate este incompletă. Nu se știe cifra exactă a celor deportați după ce ordinul celebru al lui Donald a intrat în acțiune dar datele inițiale indică 746 de persoane, posibil să fie vorba despre mult mai mulți în realitate. Așteptăm detalii de la următoarea înfățișare în tribunal, care se vrea a fi vineri, 24 februarie 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here