Home Problema Imigranților 26 de adolescente găsite moarte pe mare

26 de adolescente găsite moarte pe mare

1675
0

Autoritățile italiene au deschis o anchetă în cazul celor 26 de adolescente găsite moarte pe Mediterană, duminică. Fetele, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani erau din Nigeria și Niger și doreau să ajungă în Europa tocmai din Libia. Lorena Ciccotti, șefa poliției spune faptul că autopsiile vor fi făcute marți pentru a se vedea dacă fetele au fost cumva torturate sau abuzate sexual. Cadavrele au fost găsite în apropierea unei bărci de agrement și barca lor se scufundase până au ajuns salvatorii.

Aceasta a fost doar una dintre cele 4 operațiuni de salvare separate din acest weekend din Marea Mediterană. În total, 400 de oameni au fost aduși pe uscat în orașul port italian Salerno. Printre aceștia, 90 erau femei și 52 minori, inclusiv un copil de o săptămână. Libia este recunoscută drept punctul de plecare al migranților către țărmurile europene. Mulți oameni din Africa sud-Sahariană fug de războaie și de persecuție, dar și pentru o viață mai bună din punct de vedere economic.

Țările nord africane sunt recunoscute pentru traficul de oameni, întrucât criza din Libia pare să nu se mai termine niciodată. Luni, un polițist italian a arestat doi oameni, un egiptean și un libian și au fost acuzați pentru trafic de persoane. Cei doi nu au legătură cu barca ce transporta adolescentele. De la începutul anului, 2839 migranți au murit pe ruta din Mediterană în timp ce 150982 migranți au ajuns în siguranță la țărmul european, 74% dintre aceștia în Italia. În luna august, Italia a trimis două vase militare în Libia ca să ofere instruire pentru Paza de Coastă și să stopeze traficul de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here