Home Problema Imigranților Zăpada topită din Alpi ar putea scoate la iveală cadavrele migranților

Zăpada topită din Alpi ar putea scoate la iveală cadavrele migranților

1526
0
cadavrele migrantilor

Ghizii montani din Alpii italieni avertizează asupra faptului că în momentul în care zăpada se topește, e posibil să apară cadavrele migranților care au încercat să meargă pe jos din Italia către Franța. În ultimii ani s-au înăsprit controalele la granița dintre Franța și Italia iar unii dintre migranți – mulți adolescenți – abandonează ruta pe coastă în favoarea unui drum de doi kilometri din sudul Alpilor, drum care trece printre pârtiile de ski vizitate de amatorii acestui sport în timpul vacanțelor.

Până la 70 de migranți africani traversează în fiecare săptămână trecătoarea Col de l’Échelle în drumul lor spre Europa, trecând deja prin Libia și Marea Mediterană. Ghizii spun că nu se știe exact câți migranți mor pe cest drum.

„Motivul pentru care ieșim și căutăm migranți este faptul că nu ne dorim să găsim cadavre atunci când zăpada se topește. Nu putem exclude această posibilitate întrucât s-a întâmplat deja. Doar la primăvară vom știi ce-i exact sub zăpadă. Să sperăm că dacă vor exista cadavre, acestea nu vor fi găsite de turiști. ” spune un ghid montan care nu dorește să-și dezvăluie numele.

Simone Bobbio, salvator montan voluntar spune că migranții nu sunt familiarizați cu zăpada și sunt foarte prost pregătiți pentru vreme rece (în această regiune a Alpilor, temperaturile scad până la -20 de grade Celsius în această perioadă). Acesta avea în grijă un bărbat migrant care se adăpostise sub zăpadă pe timpul nopții și care fusese salvat după ce-și pierduse pantofii și suferise degerături la picioare. „Acești oameni nu sunt bine echipați. Nu au experiență pe timp de iarnă absolut deloc și deseori trebuie salvați” continuă Simone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here