Home Problema Imigranților Probleme din ce în ce mai mari în Suedia din pricina imigranților

Probleme din ce în ce mai mari în Suedia din pricina imigranților

1641
0
suedia

Cu niște culori mai mult decât frumoase, cu străzi pavate cu piatră cubică, Rinkeby ar putea să fie un oraș oarecare din Suedia. Ei bine, dacă ne uităm mai bine, nu e chiar așa. O să observăm semnele în arabă de pe marginea drumului, prin ferestrele magazinelor, o să auzim conversații kurde și vom zări multe fețe de oameni care par veniți tocmai din Somalia.

În realitate, acest oraș plin cu imigranți este departe de Paris sau de Molenbeek din Bruxelles, zone în care imigranții fac foarte multe probleme dar există și aici destul de multe neplăceri. În momentul în care Trump a spus că ceea ce se petrece în Suedia nu e ok, adică faptul că permite imigranților să vină acolo, a fost primul semnal de alarmă internațional cu toate că nimeni nu l-a luat în seamă.

Ei bine, după ce primele revolte ale imigranților au apărut la Rinkeby, oraș aflat în apropiere de Stockholm, primele voci ale cetățenilor au început să-i dea dreptate lui Trump, spunând că avea dreptate în legătură cu acești imigranți.

„Totul a scăpat de sub control. Sunt prea mulți și nu au ce să facă aici. Problema reală sunt acești refugiați care vin aici și au impresia că pot să facă orice doresc” spune un cetățean.

Pe altă parte, există și suedezi care sunt pro acestor imigranți.

„Cunosc foarte mulți imigranți dar nu-i consider o problemă. Da, sunt mulți la număr și or să mai vină, însă eu îi aștept cu inima deschisă” spune Natalie Lindum în vârstă de 20 de ani.

Suedia a primit mai mulți refugiați față de oricare altă țară din Europa și se crede că în timpul crizei din 2015, peste 150.000 de refugiați s-au pripășit în Suedia.

În ianuarie 2016, o tânără de 22 de ani a fost ucisă într-un centru de primire a refugiaților unde lucra, acela a fost momentul cheie în care au început tensiunile între imigranți și guvern, locuitori.

Previous articlePeste 700 de străini au fost reținuți în prima săptămână după legea anti imigrație
Next articleCum arată un gentleman modern?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here