Home Terorism SUA mărește la 25 de milioane de dolari recompensa pentru cel mai...

SUA mărește la 25 de milioane de dolari recompensa pentru cel mai de temut lider ISIS

930
0
Abu Bakr al-Baghdadi

SUA oferă acum 25 de milioane de dolari celui care ajută la capturarea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi. Vineri, Departamentul de Stat a anunțat că a mărit această recompensă după ce ani de zile recompensa a fost de doar 10 milioane de dolari.

Amenințarea pe care Abu Bakr al-Baghdadi o presupune a crescut tot mai mult în ultima vreme iar recompensa de 10 milioane de dolari oferită celui care ajută la localizarea liderului a rămas la nivel de 2011” spune Departamentul de Recompense al SUA.

Sub comanda lui Abu Bakr al-Baghdadi, ISIS a pus mâna pe vaste teritorii în Siria și Irak și a câștigat o reputație de organizație teroristă nemiloasă. Oficialii au numit de multe ori pe acest Abu Bakr al-Baghdadi drept dușmanul numărul 1 în lupta contra ISIS.

În acest moment, nu se știe nimic despre Abu Bakr al-Baghdadi, acesta apare foarte rar în câteva înregistrări destul de scurte prin intermediul cărora transmite anumite mesaje. În octombrie 2015, armata irakiană spune că avioanele sale au lovit un convoi în vestul provinciei Anbar iar într-una dintre acele mașini s-ar fi aflat și celebrul Abu Bakr al-Baghdadi. Timp de săptămâni, știri cum că Abu Bakr al-Baghdadi a fost grav rănit în aceste bombardamente au circulat pe internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here