Home International A început cea de-a 6-a extincție în masă a animalelor sălbatice

A început cea de-a 6-a extincție în masă a animalelor sălbatice

638
0
extincție în masă

Potrivit unui raport WWF, două treimi din animalele sălbatice ale lumii vor dispărea până la finalul anilor 2020 dacă nu se face ceva  pentru a stopa acest lucru. Din 1970 până în prezent, am pierdut deja 58% din totalul speciilor de pești, mamifere, păsări și reptile. Dacă aceste cifre se vor dovedi a fi adevărate (știu că par cam ciudate), viața sălbatică dispare de pe planetă într-un ritm de 2% pe an.

„Cauza este mai mult ca sigur mâna omului, suntem la începutul celei de-a 6-a extincții în masă. Au mai fost 5 înainte și cu siguranță noi o trăim pe cea de-a 6-a. Se întâmplă pentru că folosim prea multe resurse ale planetei și distrugem prea multe habitate ale animalelor” spune cercetătorul WWF, Martin Taylor.

În acest raport, extincția galopantă a vieții sălbatice are drept cauze: distrugerea habitatelor, exploatarea resurselor planetei, poluarea și schimbările climatice rezultate în urma poluării. Zonele mlăștinoase, lacurile și râurile se află într-un stadiu mult mai prost față de anii 1970, au pierdut 81% din numărul total de populație cu specii de animale sălbatice, undeva la 4% pe an.

Printre speciile de animale sălbatice aflate în mare pericol de extincție, se numără elefanții al căror număr a scăzut cu 20% în ultimii 10 ani, la fel și rechinii afectați nu doar de încălzirea apei din cauza încălzirii globale, ci și de pescuit. Taylor mai spune că moartea animalelor și a peștilor din jurul lumii nu este doar o amenințare pentru biodiversitate, cu o amenințare și pentru specia umană.

„Guvernele trebuie să ia măsuri pentru a opri moartea aceasta lentă a planetei  pentru că și noi, oamenii, depindem de speciile sălbatice. Este o amenințare și pentru specia umană și de vină suntem tot noi, cei care ne batem joc de această planetă” sune Taylor.

Previous articlePetreci foarte mult timp jucându-te pe calculator? Iată de ce ar trebui să cumperi un scaun special pentru gaming
Next articleArmata SUA se pregătește pentru asaltul de la Raqqa
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here