Home WarPress Armata SUA se pregătește pentru asaltul de la Raqqa

Armata SUA se pregătește pentru asaltul de la Raqqa

767
0

Ash Carter, Secretarul Apărării Statelor Unite a spus miercuri faptul că e o chestiune de timp, respectiv câteva săptămâni până când SUA și aliații vor începe să gonească militanții ISIS din Raqqa, capitala simbolică a Statului Islamic. Pregătirile vin într-o vreme în care gruparea teroristă plănuiește atacuri în altă parte a lumii, chiar în interiorul acelui oraș. Carter a mai spus faptul că în urma unei întrevederi NATO de la Bruxelles s-a decis ca în decursul a maxim 3 săptămâni să înceapă asaltul orașului Raqqa, însă nu a putut să dea reporterilor mai multe detalii.

Planul „de a pune la punct acele trupe în doar câteva săptămâni, se rezumă  și la punerea lor pe poziții pentru a izola orașul Raqqa” spune Carter. „Cam atât am avut de spus, și nu sunt prea multe săptămânile” continuă Carter. Era de așteptat ca după asaltul asupra orașului Mosul început luna aceasta să urmeze și Raqqa.

Comandantul suprem al dispozitivelor americane în Irak este Generalul Stephen Townsend. Acesta a spus reporterilor CNN în timpul unui interviu prin satelit faptul că e imperios necesar să se izoleze zonele din jurul orașului Raqqa. Rapoartele venite de la serviciile secrete arată faptul că se plănuiesc atacuri teroriste de mare amploare în interiorul acelui oraș.

„Deocamdată nu știm cât de mare este presiunea acolo, și asta este îngrijorător. Știm totuși că pun la cale ceva și se pare că va fi un complot exterior. Nu știm nici unde se va întâmpla și nici când” spune Townsend.

Ash Carter este de părere că operațiunile din Mosul trebuie să se desfășoare în același timp cu cele din Raqqa

„O să pornim pe acest drum și dacă există ceva care ne poate ajuta să grăbim lucrurile, sunt pregătit să fac tot ce-mi stă în putință pentru a obține acel ceva” spune Carter.

Previous articleA început cea de-a 6-a extincție în masă a animalelor sălbatice
Next articleRusia dezvăluie racheta SATAN 2, care ar putea ajunge în până în Franța sau Texas
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here