Home Terorism Iordania închide granițele cu Siria după un atac cu mașină capcană

Iordania închide granițele cu Siria după un atac cu mașină capcană

876
0
irodania

Iordania a închis temporar unele granițe cu Siria, așa numitele „zone militare” după ce un atac cu mașină capcană sinucigaș a omorât 6 membri ai forțelor de securitate iordaniene marți. Numind aceste închideri de granițe drept „măsuri suverane”, ministrul de stat în materie de media, Mohhamad al-Momani a spus reporterilor faptul că guvernul  a luat măsuri imediate. De asemenea, au fost oprite construcțiile de mărire a taberelor de refugiați.

„Facem apel la comunitatea internațională  să înțeleagă măsurile noastre și să înțeleagă faptul că suntem nevoiți să acționăm în acest mod pentru a menține securitatea și stabilitatea în regiune. Toate țările din regiune sunt subiecte pentru asemenea atacuri. Teroristul a detonat un vehicul folosit pentru trimiterea ajutoarelor oamenilor din taberele refugiați de dincolo de graniță. Astfel, a putut trece rapid  de soldații noștri și detona mașina” a spus Momani în timpul unei conferințe de presă.

Cel puțin 6 membri ai forțelor de securitate iordaniene au fost uciși în explozia ce a avut loc pe partea siriană de graniță. Momentan guvernul crede că este vorba despre militanți ISIS. Atacul a fost descris de către guvernul iordanian drept unul lipsit de curaj, laș, în timpul căruia și-au pierdut viața 4 grăniceri, un funcționar al departamentului de apărare – civil, și un oficial de la securitate națională.

Ministrul de externe iordanian, Nasser Judeh, alături de Primul Ministru au spus „nu ai nevoie de multă imaginație ca să-ți dai seama că ISIS este în spatele acestui atac”

Judeh mai spune faptul că membri ISIS, niște criminali, s-au infiltrat printre cei peste 100.000 de oameni de la graniță. Acesta a negat însă faptul că teroriștii au trecut de taberele de refugiați.

Previous articleAfrica devine un important centru turistic în lume
Next articleLupta pentru eliberarea Falluja este abia la jumătate. ISIS nu renunță.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here