Home Terorism Iordania închide granițele cu Siria după un atac cu mașină capcană

Iordania închide granițele cu Siria după un atac cu mașină capcană

1038
0
irodania

Iordania a închis temporar unele granițe cu Siria, așa numitele „zone militare” după ce un atac cu mașină capcană sinucigaș a omorât 6 membri ai forțelor de securitate iordaniene marți. Numind aceste închideri de granițe drept „măsuri suverane”, ministrul de stat în materie de media, Mohhamad al-Momani a spus reporterilor faptul că guvernul  a luat măsuri imediate. De asemenea, au fost oprite construcțiile de mărire a taberelor de refugiați.

„Facem apel la comunitatea internațională  să înțeleagă măsurile noastre și să înțeleagă faptul că suntem nevoiți să acționăm în acest mod pentru a menține securitatea și stabilitatea în regiune. Toate țările din regiune sunt subiecte pentru asemenea atacuri. Teroristul a detonat un vehicul folosit pentru trimiterea ajutoarelor oamenilor din taberele refugiați de dincolo de graniță. Astfel, a putut trece rapid  de soldații noștri și detona mașina” a spus Momani în timpul unei conferințe de presă.

Cel puțin 6 membri ai forțelor de securitate iordaniene au fost uciși în explozia ce a avut loc pe partea siriană de graniță. Momentan guvernul crede că este vorba despre militanți ISIS. Atacul a fost descris de către guvernul iordanian drept unul lipsit de curaj, laș, în timpul căruia și-au pierdut viața 4 grăniceri, un funcționar al departamentului de apărare – civil, și un oficial de la securitate națională.

Ministrul de externe iordanian, Nasser Judeh, alături de Primul Ministru au spus „nu ai nevoie de multă imaginație ca să-ți dai seama că ISIS este în spatele acestui atac”

Judeh mai spune faptul că membri ISIS, niște criminali, s-au infiltrat printre cei peste 100.000 de oameni de la graniță. Acesta a negat însă faptul că teroriștii au trecut de taberele de refugiați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here