Home Terorism 5 suspecți de terorism prinși când încercau să plece cu o barcă...

5 suspecți de terorism prinși când încercau să plece cu o barcă din Australia către Siria

850
0
suspecți de terorism

5 bărbați aflați pe o listă cu suspecți de terorism au fost arestați după ce au încercat să părăsească Australia  cu o barcă, dorind să ajungă în Siria pentru a se alătura trupelor ISIS, spune poliția din Australia.

Bărbații erau suspectați de „potențiale încălcări ale Codului Penal, inclusiv tentativa de a se asocia unei grupări teroriste” potrivit materialului dat presei de către Poliția Federală din Australia, Poliția din Victoria și Serviciul de Poliție Queensland.

În timp ce pașapoartele celor 5 suspecți au fost anulate, aceștia aveau o singură opțiune să părăsească Australia: cu barca. Au fost găsiți într-o barcă de 7 metri  cu cabină din fibră de sticlă, cumpărată special pentru acest drum.

„Deținem informații că cei 5 au cumpărat barca din Victoria și au dus-o în Queensland, de unde aveau de gând să părăsească Australia.” Spune Neil Gaughan comisar de poliție.

Cei 5 erau supravegheați de câteva săptămâni, fiind arestați în nordul Queensland, Cairns. Dacă ar fi plecat, aceștia ar fi făcut primul popas în Indonezia, la 3000km – 1864 mile de nordul Queensland. Imagini cu interiorul bărcii lor arătau foarte multe sticle cu apă pregătite.160511140108-channel-7-boat-extremism-syria-new-super-169

Australia are probleme cu tinerii radicali

Luna trecută, poliția din New South Wales a arestat un băiat în vârstă de 16 ani în Sydney, suspect că ar fi pus la cale un atac terorist în timpul ceremoniei Anzac Day. De asemenea, alți 5 tineri au fost reținuți în Melbourne în 2015 în urma unei acțiuni foarte dificile a echipelor de contra terorism. Cei 5 la fel, planificau un atentat în timpul aceleiași ceremonii Anzac.

Și alți tineri au fost seduși de extremismul islamic, inclusiv un tânăr de 17 ani pe nume Abdullah Elmir care a zburat către Siria înainte să apară într-un video de propagandă în timp ce flutura un steag ISIS deasupra Casei Albe.

FOTO: CNN.COM

Previous articleSă ai încredere într-un magazin online de lavete cu livrare prin curier?
Next articleMotiur Rahman Nizami a fost executat în Bangladesh pentru crime de război
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here