Home Terorism ISIS e încearcă să se apere în acest moment, e în defensivă...

ISIS e încearcă să se apere în acest moment, e în defensivă (Barack Obama)

1009
0
barack obama

ISIS e în defensivă după câteva luni destul de teribile, potrivit spuselor lui Barack Obama. Miercuri, în timpul unei rare vizite la CIA, președintele american a afirmat că această organizație teroristă și „depravată” cunoscută și sub denumirea de ISIL, va fi ștearsă de pe suprafața pământului din cauza actelor de-a dreptul barbare și fără sens pe care le promovează.

„Astăzi în teren, ISIL/ISIS este în defensivă atât în Siria cât și în Irak. Coaliția  noastră compusă din 66 de state, inclusiv state arabe, este în ofensivă. Avem un avânt destul de bun și o să încercăm pe cât posibil să ni-l menținem…” a declarat Barack Obama…

Președintele american a subliniat faptul să eforturile coaliției de a întrerupe căile de aprovizionare ale teroriștilor din Siria și Irak  sunt exemple pentru faptul că lucrurile se îndreaptă către o direcție bună. Există progres. De asemenea, a mai amintit de succesele misiunilor SUA de capturare a liderilor ISIS, misiuni care vor continua și în lunile următoare.

Obama a s-a adresat din holul central al CIA din Langley, Virginia, loc pe care l-a vizitat doar de două ori în timpul celor două mandate de președinte. Înainte de acest discurs, s-a întâlnit cu înalți oficiali CIA, responsabili cu securitatea națională pentru a discuta probleme legate de ISIS.

„ISIL este miezul terorismului și începe să se micșoreze din ce în ce mai vizibil atât în Siria cât și în Irak.  Se estimează că numărul luptătorilor lor este în acest moment la cel mai mic nivel din ultimii 2 ani. Le trimitem un mesaj pe această cale: dacă luați drept țintă americani, nu vă veți putea ascunde de noi, vă vom găsi” spune Barack Obama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here