Home Lifestyle Castelul în care nu s-a mai dormit de peste 100 de ani

Castelul în care nu s-a mai dormit de peste 100 de ani

1725
0
castelul Kronborg

Castelul în care Hamlet a prins viață, Elsinore, va fi închiriat pentru o noapte. Pe numele oficial Kronborg, castelul aparține UNESCO și se află situat în Danemarca de Est, în orașul Helsingø. Ei bine, din moment ce acest castel va fi gazda unei nopți albe de neuitat, glumele au început să apară încă de pe acum, însuflețind un Hamlet vechi de peste 400 de ani.

„Fantoma tatălui meu va bântui sau nu va bântui la lăsatul nopții” este scris în materialul de promovare al evenimentului. Sau „E recomandat să dormiți cu un ochi deschis” se mai glumește printre rândurile afișelor distribuite pe Facebook…

Nimeni nu a mai dormit în acest castel care datează din secolul 16 de mai bine de 100 de ani. Dar pentru o singură noapte, 300 de persoane vor fi tratate regește și vor fi găzduite în acest aici. Camerele vor fi decorate cu paturi din Evul Mediu, cu perine brodate, cu toalete antice. Totul pentru ca invitații să se simtă ca la 1603, când a fost redactată celebra tragedie a lui William Shakespeare.

Se va ține de asemenea și un banchet în sala balului, unde actori danezi, scriitori și dansatorii de la Royal Danish Ballet vor întreține atmosfera. Cei interesați de acest eveniment, au avut ocazia să se înscrie până pe data de 13 aprilie prin intermediul unui mini eseu prin care să răspundă la întrebarea concretă de ce merită să fie primiți la castelul lui Hamlet pentru o noapte.

Vom reveni cu imagini de la eveniment în scurt timp, după ce acestea vor fi publicate pe internet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here