Home Terorism Proba cheie în cazul atacurilor de la Bruxelles: explozibilul

Proba cheie în cazul atacurilor de la Bruxelles: explozibilul

934
0
bruxelles

Marți dimineață, Bruxelles a fost lovit de atacuri teroriste fără precedent pe ramura de transport. Au fost explozii la aeroport și la metrou. Din păcate, nu e prima dată când se întâmplă așa ceva în Europa. Pe data de 7 iulie 2005, la Londra, patru militanți al-Qaeda au omorât 52 de persoane detonând explozibili în subteran, la metrou. Un an înainte, la Madrid,  un grup de 5 imigranți nord africani au detonat explozibili în Spania, luând viețile a 191 de suflete nevinovate.

Cheia înțelegerii acestor atacuri va fi examinarea acestor explozibili folosiți în deflagrații. Procurorii francezi au spus că bombele ISIS folosite la atacurile din noiembrie de la Paris aveau în componență TATP. Dacă se dovedește că și cele de la Bruxelles au fost concepute cu aceeași substanță,  TATP, aceste atacuri vor avea o legătură destul de puternică cu cele din Paris.

Bombele pe bază de TATP sunt fabricate folosind ingrediente ce se găsesc în casa oricărui om, peroxidul de hidrogen. Dacă vă întrebați la ce se folosește acest peroxid, pentru albirea părului. Asemenea bombe sunt de fapt semnătura teroriștilor jihadiști  în Vestul Europei, fiind folosite de mai bine de 10 ani din cauza faptului că sunt foarte ușor de fabricat și foarte puternice.

Aceste bombe au fost folosite atât în cadrul atacurilor din Paris cât și în atacurile de la Londra. De asemenea, și în Statele Unite au fost examinate asemenea probe în ultimii 10 ani. Totuși fabricarea lor este un proces destul de complicat din cauza instabilității. Necesită o pregătire destul de bună și ani de experiență astfel încât cei care le fabrică să nu devină victime în timpul procesului de fabricație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here