Home International Obama invocă schimbarea și libertatea în Cuba

Obama invocă schimbarea și libertatea în Cuba

664
0
Obama

Președintele Barack Obama a anunțat faptul că embargoul împotriva Cubei a fost ridicat.

„E timpul să ridicăm embargoul” spune Barack Obama către oficialii cubanezi în timpul unui discurs la  Grad Teatro de la Havana, la care a participat și Președintele Raul Casto.

„Dar chiar dacă ridicăm mâine embargoul, cubanezii nu vor realiza potențialul la care se expun dacă schimbările nu vor fi continuate aici, în Cuba” mai spune Obama.

Vizita lui Obama în Cuba vine ca urmare a altei vizite din decembrie 2014 când cele două țări, respectiv Statele Unite și Cuba, s-au înțeles asupra normalizării relațiilor  după jumătate de secol de tensiuni. Obama este primul președinte american ce vizitează Cuba din 1959.

A fost un pas destul de important și pentru Statele Unite. Deși marți, atacurile teroriste de la Bruxelles au făcut înconjurul lumii, Obama a exprimat niște condoleanțe succinte și cam atât, restul de 40 de minute de discurs au fost atribuite în întregime vizitei în Cuba.

„Am venit aici ca să îngropăm securea Războiului Rece. Am venit aici ca să întind mâna prieteniei Cubei.” Este modul în care și-a început discursul Barack Obama. Acesta nu a ezitat să exprime și faptul că există și diferențe foarte mari între cele două țări, pornind de la sistemul politic și terminând cu cel economic, evidențiind totuși faptul că e nevoie de libertate pe insula comunistă.

„Nu vă pot obliga să acceptați ideile mele” continuă Obama, înainte să evidențieze faptul că persoanele trebuie să fie egale în fața legii iar cetățenii trebuie să aibă libertate de exprimare fără să le fie frică de anumite consecințe.

Previous articleMisiunea EU atacată în Mali
Next articleProba cheie în cazul atacurilor de la Bruxelles: explozibilul
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here