Home Terorism ISIS a atacat armata irakiană ucigând peste 60 de soldați

ISIS a atacat armata irakiană ucigând peste 60 de soldați

932
0
isis

Luni, ISIS a lansat o serie de atacuri împotriva obiectivelor militare irakiene, susținând că bombele sinucigașilor sunt responsabile pentru morțile zecilor de soldați  din provincia Anbar din nordul Irakului. În unele atacuri, armata irakiană a reușit să răspundă pe măsură și să ucidă destul de mulți militanți ISIS.

Câteva dintre atacurile teroriștilor au avut loc lângă orașul Albaghdadi, la 15 km  nord de baza militară  al-Asad, în provincia Anbar.

Potrivit ISIS, 5 autoturisme cu sinucigași au fost detonate în apropierea barăcilor militare de lângă oraș, omorând peste 60 de soldați irakieni. ISIS a spus că au fost 5 atacatori, 3 dintre ei fiind din Franța, Iordan și Turcia.

Separat, un sinucigaș britanic  pe nume Abu Musa al-Britani a detonat încărcătura explozibilă din mașina sa  în tr-un convoi militar ce se pregătea să plece de la baza al-Asad, omorând 30 de soldați și distrugând 11 vehicule militare.

În total, ISIS a afirmat că au fost 8 atacuri sinucigașe luni la Anbar, atacuri soldându-se cu peste 100 de victime.

Comandantul operațiunilor din Irak a spus pentru CNN că armata irakiană, acoperită de forțele aeriene irakiene, au respins un atac ISIS în estul orașului Albaghdadi, distrugând 8 mașini cu sinucigași și două vehicule echipate cu mitraliere.

Mai multe atacuri au avut loc pe drumul care leagă Haditha de Baiji. ISIS spune că 4 militanți au detonat mașini cu explozibili împotriva a 25 de barăci ce aprațineau armatei irakiene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here