Home International Indonezia protestează împotriva Chinei în Marea Chinei de Sud

Indonezia protestează împotriva Chinei în Marea Chinei de Sud

2033
0
marea chinei de sud

Indonezia a pornit un protest diplomatic împotriva Beijingului după ce o ceartă a avut loc pe tema unor vase de pescuit în Marea Chinei de Sud. Ministrul de externe Retno Marsudi spune că paza de coastă chineză a acționat abuziv, împotriva drepturilor Indoneziei și a discutat problema cu reprezentanții ambasadei Chinei. Ministrul de Externe chinez, Hua Chunying, spune că ambarcațiunile pazei de coastă chineze nici măcar nu au intrat în apele Indoneziei. Ele doar au fost trimise să acorde ajutor unui vas de pescuit ce pe semne fusese atacat.

Se pare că Indonezia a încercat să captureze un vapor chinezesc care pescuia ilegal în apele indoneziene atât de disputate în Marea Chinei de Sud. Apoi, au apărut și vasele Pazei de Coasă chinezești împiedicând tractarea vaporului de către remorcherul indonezian.

„Dorim să protestăm și să trimitem o notă care să conțină următoarele informații: încălcarea legislației de Paza de Coastă chineză” a spus Marsudi într-o conferință de presă.

Nu este prima dată când treaba se împute în Marea Chinei de Sud, zona reprezintă motiv de zâzanie pentru o mulțime de țări care au acces la ea. E ceva de genul toată lumea în război cu toată lumea. Indonezia este părtașă la circul dezlănțuit în regiune și și-a întărit paza în insulele Natuna.

Tensiunile au apărut în această regiune mai precis în anul 2014,  după ce China a început să vrea teritorii care nu îi aparțin. De asemenea, China a avertizat SUA  să nu se apropie cu nave de război sau cu avioane de luptă de aceste teritorii.

Previous articleCare sunt vitaminele pentru care sistemul imunitar al copilului are nevoie un surplus iarna?
Next articleISIS a atacat armata irakiană ucigând peste 60 de soldați
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here