Home Terorism Ancheta de la Bruxelles ajutată de camerele de supraveghere și un șofer...

Ancheta de la Bruxelles ajutată de camerele de supraveghere și un șofer de taxi

994
0
Bruxelles

Deși imaginile sunt destul de mult distorsionate, camerele de supraveghere au surprins un tânăr îmbrăcat cu haine de culori deschise care împinge un cărucior cu bagaje prin aeroport. El este suspectul numărul 1 al anchetatorilor la această oră.

După cele două explozii din Bruxelles, cea din aeroport și cea de la metrou, care au omorât 30 de persoane și au rănit 230, în oraș s-a instaurat alertă de gradul 4 și autoritățile se folosesc de toate indiciile pentru a pune cap la cap povestea celor două atentate teroriste.

ISIS și-a asumat răspunderea pentru coordonarea celor două atacuri, însă autoritățile spun că deocamdată este mult prea devreme pentru a confirma așa ceva. E nevoie de timp și mai ales de investigații destul de serioase.

Deocamdată, poliția a scos la iveală niște poze care înfățișează 3 bărbați, suspecți în ceea ce privește atacul terorist de la aeroport, stând unul lângă celălalt, împingând niște cărucioare pentru bagaje. Doi dintre aceștia, cei care purtau haine negre, se crede că sunt sinucigașii ce au murit în aeroport.

Investigatorii cred că cel cu haine deschise la culoare este cel care a pus o bombă în aeroport și apoi a plecat. Autoritățile l-au pus pe lista cu Most Wanted  și au cerut informații publicului larg în legătură cu persoana lui.

„Cel de-al treilea a lăsat o bombă în aeroport, dar aceasta nu a explodat… Acum îl căutăm” spune Ministrul de Interne al Belgiei Jan Jambon.

Șoferul de taxi

S-ar putea ca investigațiile să fie ajutate de un șofer de taxi care a ridicat suspectul de la aeroport. Acesta a contactat autoritățile după ce a văzut imaginile camerelor de supraveghere  și le-a transmis adresa unde l-a lăsat pe bărbat. Aceste informații au condus la un o descindere în care au găsit o bombă cu cuie, produse chimice și steagul ISIS. Suspectul nu a fost găsit la fața locului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here