Home Problema Imigranților Noul plan pentru stoparea fluxului de refugiați, prezentat Turciei de către liderii...

Noul plan pentru stoparea fluxului de refugiați, prezentat Turciei de către liderii europeni

1201
0
refugiați

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord în ceea ce privește criza refugiaților. Un nou acord mai bine zis. Acest acord va fi prezentat Turciei vineri, anunță Primul Ministrul al Luxemburg, Xavier Bettel. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezenta poziția UE Primului Ministru turc Ahmet Davutoglu în timpul întâlnirii programate la Bruxelles.

Joi, acest Tusk a spus reporterilor faptul că întâlnirea va fi una destul de dificilă și că se vor urmări 3 aspecte importante:

  • Noul plan să fie acceptat de toți membri UE
  • Noul plan trebuie să respecte legile internaționale ale UE
  • Trebuie să fie parte a unei strategii comprehensive

„Sunt optimist dar în același timp și precaut. Sincer, sunt mai mult precaut de cât optimist” spune Donald Tusk…

Noul plan pentru refugiați a fost propus la începutul acestei luni  și urmează să fie discutat și eventual aprobat în cele două zile de întâlniri al Consiliului Europei.

Exodul imigranților

Liderii europeni se confruntă cu cea mai mare criză a refugiaților de la Cel De-al Doilea Război Mondial. Din 2015 până în prezent, peste 1 milion de persoane au intrat pe teritoriul UE.  Majoritatea au reușit să intre folosindu-se de traficanții Mării Egee, mare ce separă Turcia de Grecia. Doar în 2016, 400 de persoane și-au pierdut viața în Marea Egee încercând să traverseze cu bărci improvizate înspre Grecia.

Cei mai mulți refugiați sunt din Siria, unde războiul civil a dat naștere a peste 4 milioane de suflete care-și caută traiul acum în Europa. Mai mult de 2,7 milioane de refugiați există în acest moment în Turcia și provin 100% din Siria.

Turcia și Uniunea Europeană au discutat de multe ori problema refugiaților iar ultima dată s-a înaintat ipoteza ca această țară să ia toți refugiații care au ajuns deja în Grecia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here