Așa cum poate ați observat la noi mereu a durat o perioadă de timp mai mare până s-a lansat o tehnologie, și în plus de asta bineînțeles că și prețul a fost mult mai mare față de alte țări. Pe de-o parte prețul și pe de alta puterea de cumpărare destul de mică a făcut ca tehnologii precum 3D, 4K sau televizoarele curbate să nu aibă un impact foarte mare la publicul din țara noastră.
Dacă stau bine și mă gândesc, tehnologia 3D a fost prima care promitea un real succes la publicul larg, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până azi, motivele cum am spus fiind cele de mai sus, la care se adaugă și costul ochelarilor 3D.
În plus de asta sunt foarte puține filme 3D, astfel decât să investești într-un televizor 3D pentru câteva filme de acest gen care apar pe an, mai bine le vezi la cinema. După 2 ani deja tehnologia este depășită, astfel că investiția nu se rentează.
Același lucru se întâmplă azi cu tehnologia Ultra HD care datorită lansării unor televizoare de buget cu prețul sub 2000 lei, promite să atragă mai mulți clienți decât s-a întâmplat cu televizoarele 3D.
Până acum, cea mai mică popularitate au avut-o televizoarele curbate, iar asta se datorează prețului foarte mare, astfel încât acestea se adresează unui segment foarte restrâns. Cele mai ieftine televizoare curbate încep de la 3500 lei, ceea ce înseamnă aproape dublu cât ar costa un televizor LED Full HD obișnuit, cu aceeași diagonală.
O altă tehnologie care se pregătește de lansare este HDR (High Dynamic Range) având de asemenea tot un caracter exclusivist adresându-se unui segment restrâns. Conform Wikipedia, tehnologia HDR este folosită pentru a reda tonuri ridicate de luminozitate pentru a face culorile mai vii, mai naturale și astfel imaginile să fie cât mai aproape de realitate.
Site-urile de specialitate, subliniază faptul că trecerea la televizoarele HDR reprezintă un pas mai mare decăt trecerea de la Full HD la Ultra HD. Oricum probabil că și anul acesta televizoarele Full HD vor rămâne atracția principală.