Home WarPress Coreea de Nord lansează rachete balistice

Coreea de Nord lansează rachete balistice

792
0
coreea de nord

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe coasta de est, susțin oficialii Sud Coreeni. Armata Sud Coreeană afirmă că situația a fost monitorizată foarte în de aproape  și că nu vor răspunde la provocările nord coreene. Lansarea rachetei a fost confirmată și de oficialii americani. Mai mult, americanii se pare că au informații de chiar două rachete balistice lansate, nu doar una singură cum au observat sud coreenii. Lansarea a avut loc la ora 5:55 AM, ora locală, lângă  regiunea Sukchon, în sudul provinciei Pyongan, racheta călătorind undeva la 800 kilometri.

Această lansare vine la doar o săptămână după ce Coreea de Nord a mai lansat două rachete din sudul  provinciei Pyongyang, către marea din est a peninsulei Coreea. Proiectilele au fost atent monitorizate și atunci conform oficialilor sud coreeni.

Primul Ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a condamnat Coreea de Nord pentru aceste lansări de rachete și a anunțat faptul că va monitoriza la rându-i situația în zonă.

Coreea de Nord

Tensiunile se acutizează

Acțiunile din ultima perioadă nu fac altceva de cât să creeze și mai multă tensiune în peninsulă. Lansările de săptămâna trecută au scandalizat un întreg mapamond din cauza faptului că rachetele nord coreenilor nu ar fi fost balistice, ci ar fi avut niște focoase nucleare în miniatură montate.

În plus, luna trecută, Guvernul de la Seoul a decis închiderea centrului industrial de la Kaesong, centru care era un simbol al cooperării dintre cele două coreei.

Americanii bineînțeles că sunt și ei băgați în poveste, mai exact 17,000 de soldați americani alături de 300,000 de soldași sud coreeni participă în această perioadă la unul dintre cele mai mari exerciții militare din istoria Coreei de Sud.

La acest exercițiu în desfășurare, Coreea de Nord a amenințat că va răspunde cu bomba atomică dacă va simți vreun fel de pericol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here