Home WarPress Coreea de Nord testează două rachete cu rază mică de acțiune

Coreea de Nord testează două rachete cu rază mică de acțiune

722
0
coreea de nord

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în dimineața zilei de joi potrivit armatei Sud Coreene în scop de teste, înăsprind tensiunile din peninsulă. Cele două rachete  au fost lansate din provincia North Hwanghae din sudul Pyongyang, în mare, către estul peninsulei Coreea. Lansarea celor două rachete amplifică tensiunile în zonă, întrucât acuzele conform cărora rachetele balistice ar fi avut focoase nucleare în miniatură, nu au încetat să apară.

De asemenea, tot joi, KCNA a publicat  o declarație care anunța faptul că toate schimburile economice sau business între Coreea de Sud și de Nord sunt invalide. Această declarație vine după ce luna trecută, Seoul a ordonat închiderea complexului industrial Kaesong, un simbol rar al cooperării dintre cele două Coreei.

Tensiunile s-au înăsprit și din cauza faptului că au fost nici mai mult nici mai puțin de 4 testări ale rachetelor nucleare ale Coreei de Nord au avut loc în regiune în ultima vreme. Nici Coreea de Sud nu se lasă mai prejos, peste 17,000 de soldați americani alături de 300,000 de soldați sud coreeni ia parte la exerciții militare în regiune, exerciții fiind descrise drept cele mai mari din istorie.

Declarație fără precedent făcută de Coreea de Nord duminică, amenințând că vor răspunde cu bomba atomică în cazul în care aceste exerciții militare ale Coreei de Sud nu încetează. Se stă pe un butoi cu pulbere și nimeni nu știe care va fi rezultatul acestor tensiuni.

„După cum știm, declarația Coreei de Nord nu a fost făcută în mod direct, dar vom fi totuși foarte vigilenți” spune Ministrul Apărării sud coreean, Moon Sang-gyun.

Previous articleDeținut ISIS dezvăluie informații importante legate de arme chimice
Next articleO femeie și-a ascuns copilul într-o valiză pentru a-l duce în Franța
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here