Home Nationale 5 persoane ranite si una decedata dupa ce o fabrica de paine...

5 persoane ranite si una decedata dupa ce o fabrica de paine din Brasov a sarit in aer

1454
0

Din pacate, victima care a fost scoasa de sub daramaturi a murit in scurt timp la spital. Acesta suferise arsuri si multe traumatisme. Discutam despre un barbat de 31 de ani care a stat sub daramaturi mai bine de 2 ceasuri. Purtatorul de cuvant al ISU Brasov, Ciprian Sfreja a facut tragicul anunt in legatura cu victima. Fabrica ce a sarit in aer apartinea celor de la Vel Pitar.

In cladire se aflau 11 persoane in momentul deflagratiei si cinci dintre ei au fost raniti in explozie, fiind transportati la Spitalul Judetean Brasov. 5 persoane au scapat nevatamate. “Cea de-a şasea persoană, care a rămas prinsă sub dărâmături, a suferit politraumatisme, arsuri şi a fost intubată. Era căzută de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi a rămas prinsă sub un planşeu. S-a coborât la ea cu corzi şi cordiţe pentru a o salva”, spunea capitanul Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

Dupa primele investigatii, se pare ca explozia s-a produs din cauza nerespectarii procedurilor in timpul productiei, explicatie adusa de primarul orasului, George Scripcaru. “Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a spus acesta.

Specialistii confirma faptul ca vaporii de faina pot sa produca explozii in cazul in care procesul de prouductie nu este respectat. O echipa INSEMEX Petrosani se va deplasa la Brasov pentru a stabili exact cauzele accidentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here