Home Nationale GATA! Scăpăm de masca purtată pe stradă!

GATA! Scăpăm de masca purtată pe stradă!

1012
0
masca purtată pe stradă

Joi, în timpul unei declarații de presă, președintele României Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare în ceea ce privește restricțiile cauzate de pandemia de Covid 19.  Aceste măsuri de relaxare se vor aplica treptat,  începând cu data de 15 mai. Vor mai fi restricții eliminate și pe 1 iunie, 1 iulie și 1 august. 

Pe data de 15 mai însă, se ridică două restricții foarte agasante pentru cetățeni:  portul măștii în spații exterioare  și restricțiile de circulație pe timpul nopții. peste două săptămâni respectiv la data de 1 iunie,  capacitatea de servire în restaurante va crește,  alături de capacitatea de cazare în unitățile hoteliere. 

Aceste restricții vor fi eliminate și din cauza faptului că foarte mulți români au înțeles importanța vaccinării și au mers la medicul de familie pentru această procedură. De precizat faptul că în locurile publice exterioare foarte aglomerate,  va fi necesară purtarea măștii. Ne referim aici la transportul public sau piețe. 

De asemenea, în interiorul clădirilor masca va fi obligatorie în continuare. 

Din moment ce vor fi eliminate restricțiile de circulație pe timp de noapte, agenții comerciali vor putea să revină la programul normal, nu vor mai fi nevoiți să închidă mult mai devreme. 

Activitățile sportive scapă și ele de unele restricții începând cu acest weekend, astfel activitățile sportive desfășurate în aer liber vor fi posibile cu 25% locuri ocupate. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here