Home Nationale 11 ani și 8 luni de închisoare – Atât a primit pedeapsă...

11 ani și 8 luni de închisoare – Atât a primit pedeapsă Marian Vanghelie la prima instanță

1012
0

Fostul primar al Sectorului 5 din București, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare,  în cazul unui dosar care se judecă în primă instanță de mai bine de cinci ani. Marian Vanghelie a fost acuzat de faptul că ar fi primit o mită de peste 30 de milioane de euro, iar acum statul Îl obligă pe fostul edil să restituie suma de 15.044.700 euro drept daune materiale. Iată ce spune decizia Tribunalului

„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”

Deocamdată fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu se va duce la închisoare. Decizia Tribunalului nu este una definitivă, urmează evident să fie atacată prin apel. Este un caz destul de interesant de urmărit, întrucât din moment ce fondul a durat aproape șase ani, să vedem cât va mai dura și apelul. Este posibil să treacă atât de mult timp încât legile în România să fie schimbate, astfel încât infractorii  care au furat zeci și sute de milioane, să scape de pușcărie. Este o practică destul de des întâlnită în România din păcate. 

Și oricum, chiar dacă Marian Vanghelie va fi condamnat și în apel la aproape 12 ani de închisoare cu executare,  avem exemplul concret al profesorului Dan Voiculescu, care de asemenea a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru furtul a 60 de milioane de euro din bani publici, din care a făcut  doar trei ani. Cui nu i-ar conveni să fure câteva milioane de euro, zeci de milioane de euro, și să facă doar trei ani de închisoare?  Averea profesorului Dan Voiculescu este intactă, nimeni nu se atinge de ea pentru a recupera prejudiciul. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here