Home Nationale Camere video in Bucegi

Camere video in Bucegi

1091
0

Camere video de supraveghere vor fi instalate pe drumul ce leaga cota 1000 din Masivul Bucegi cu Platoul Bucegi. CJ Dambovita a alocat bani pentru acest proiect prin care se doreste stoparea folosirii drumului pentru masini grele. In zona au fost vazute camioane in acest sens si tonajul acestora distrug lucrarile de consolidare dar si ecosistemul zonei.

Astfel, Consiliul Judetean Dambovita va aloca bani pentru a cumpata acest sistem de monitorizare pentru a fi montat pe drumul judetean 713, anunta presedintele Consiliului Judetean Adrian Tutuianu. El sustine ca decizia a venit dupa ce firmele care exploateaza lemne in zona au trimis camioanele pe acest drum desi nu aveau dreptul sa o faca. Cu atat mai grav, drumul se afla oricum in reabilitare si astfel, eforturile de reabilitare pot sa fie in zadar daca se circula cu masini de mare tonaj.

“Am constatat că operatori privaţi care exploatează lemn din zona montană vin cu camioane de mare tonaj, trec pe acel drum care este închis circulaţiei publice şi, practic, îşi bat joc de tot ceea ce am muncit noi în ultimii cinci ani” a spus Adrian Tutuianu.

Acesta doreste sa evite problemele pe drumurile DJ 173 si DJ 714 intrucat in ultimii ani au fost investiti peste 50 de milioane de lei in reabilitarea lor si astfel, investitia risca sa se duca de rapa daca se continua in acest mod. Banii au venit din fonduri guvernamentale si locale alocate de Consiliul Judetean Dambovita in colaborare cu Consiliul Judetean Prahova.

Dupa instalarea sistemului de monitorizare, cei care vor fi surprinsi circuland pe acel drum vor fi identificati si chemati in instanta daca produc pagube drumului cu pricina. Deocamdata la politie au ajuns cateva fotografii si numere de inmatriculare, care insa nu pot rezolva in totalitate problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here