Home Nationale Butoaie romanesti exportate pe 5 continente din Arad

Butoaie romanesti exportate pe 5 continente din Arad

1092
0

O familie din Arad confectioneaza de ani buni butoaie din stejar perfecte pentru vin pe care le exporta in toate colturile lumii. Daca in trecut lucrau doar pe plan local intrucat nu aveau comenzi, astazi se lauda cu peste 200 de butoaie pe luna confectionate.

Despre cine este vorba?

Marinel Avram il cheama pe tip si este din localitatea Sebis. A invatat meserie de la tatal sau, pe nume Beniamin Avram si lucreaza in domeniu de cand se stie, mai precis din adolescenta. Momentan, are un mic atelier in care lucreaza alaturi de nevasta sa si cativa angajati. In ultima vreme au fost nevoiti sa angajeze cativa tineri intrucat nu mai faceau fata comenzilor.

In urma cu 20 de ani familia facea 5 butoaie pe luna, insa astazi, acestia reusesc sa faca 200 si tot ar avea nevoie de angajati. Bineinteles ca toate se duc catre export in toate colturile lumii. Pacat ca nu exista si la noi drag de calitate, se pare ca numai strainii au asa ceva.

“Un vin de calitate merită un vas de calitate în care să fie păstrat, adică un butoi din lemn de stejar, care îi va da o aromă specială” – este vorba unui dogar arădean, care confecţionează butoaie pentru viticultori din toată lumea, transmite corespondentul Mediafax.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here