Home Nationale Avertizare de ploi si vijelii in toata tara

Avertizare de ploi si vijelii in toata tara

969
0

In urma cu putin timp, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de ploi si furtuni, adica instabilitate atmosferica accentuata la nivelul intregii tari. Aceasta averitzare tine de astazi, adica de joi pana sambata la ora 13. Asadar ne asteapta aproximativ 2 zile de vreme urata si de furtuni. Meteorologii au dat si datele exacte, adica, in intervalul 24 septembrie ora 16:00 – 26 septembrie ora 13, vor exista ploi in averse cu descarcari electrice. De asmenea, nu vor lipsi nici intensificarile vantului, care vor fi insa de scurta durata.

In data de 24 septembrie (astazi), fenomenele meteo extreme vor fii prezente in sud-estul tatii, in est si mai ales in zonele de munte iar vineri pe data de 25 septembrie, acestea se vor muta in vestul tarii. Trebuie sa amintim si despre cantiatile de apa care pe alocuri vor depasi 30 de litri pe metrul patrat. In general acestea se vor incadra intre 10 -15 litri pe metrul patrat. De asemenea, in anumite zone o sa fie prezenta si grindina, in special in zonele unde cantiatile de precipitatii vor depasi 30 de litri pe metrul patrat.

Administratia Nationala de Meteorologie spune ca in functie de volutia vremii, aceasta avertizare o sa sufere modificari pe care le vom prezenta si noi ulterior. Ideal ar fi sa tineti cont de aceasta avertizare chiar daca in Romania nimeni nu prea baga in seama ce prezic meteorologii. Din moment ce am avut parte de o vara foarte secetoasa era inevitabil sa nu vina la un moment dat si ploile. Ramane de vazut daca vom avea parte de o ploaie complet inundata de ploi sau de o tranzitie usoara catre o iarna blanda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here