Home Diverse Mergem la dentist in pandemie?

Mergem la dentist in pandemie?

685
0
la dentist in pandemie

Mergem sau nu la dentist in plina pandemie? Cat putem amana? Ce riscuri exista?

Afla tot ceea ce trebuie sa stii despre riscurile, recomandarile  si masurile pe care sa le iei daca esti nevoit sa mergi la dentist in timpul pandemiei.

Cum a influentat pandemia activitatea cabinetelor stomatologice?

Chiar si inaintea inceperii pandemiei, cabinetele stomatologice aveau protocoale clare pentru limitarea transmiterii bolilor infectioase. Insa, odata cu aparitia noului Coronavirus aceste protocoale au fost revizuite pentru a asigura o protectie sporita atat pentru pacienti, cat si pentru personalul medical.

Cabinetele si clinicile dentare s-au adaptat la noul context social: limiteaza numarul de programari intr-o zi, implementeaza protocoale stricte de dezinfectare, iar personalul medical si auxiliar poarta echipamente suplimentare de protectie.

Ce responsabilitati ai tu, ca pacient?

Cabinetele dentare iau masuri pentru a-si proteja pacientii. Insa, trebuie ca si tu, la randul tau, sa protejezi echipa care te trateaza si, implicit, pe tine. In timpul vizitei la cabinet, este imperativ sa respecti normele de igiena impuse de cabinetul stomatologic: foloseste echipamentul de protectie pus la dispozitie, poarta masca tot timpul, dezinfecteaza-te pe maini, incearca sa vii la ora fixa, evita aglomeratiile.

Daca te simti rau inainte de programare sau daca ai fost in contact cu o persoana infectata cu COVID-19, anuleaza sau amana programarea.

Mai mult, daca in intervalul de 14 zile dupa ce ai fost la dentist tu sau contactii tai directi ati fost diagnosticati cu COVID-19 sau ai simptome specifice acestui virus, anunta telefonic imediat echipa de medici care te-a tratat pentru a se putea limita o eventuala raspandire a virusului.

Am contactat reprezentantii clinicii stomatologice Swiss Ecodent din Bucuresti, pentru a afla ce masuri specifice au luat ei. 

Clinica noastra a implementat, de la inceputul pandemiei, un regulament valabil atat pentru personal, cat si pentru pacienti. Sanatatea si bunastarea pacientilor au fost mereu prioritatea noastra si  continuam sa oferim aceleasi servicii de top intr-un mediu sigur si o atmosfera transparenta!

Recomandam pacientilor sa se prezinte la clinica neinsotiti, exceptie facand minorii si cazurile speciale. Pacientilor li se transmite telefonic sa ajunga cu 15 minute mai devreme pentru completarea chestionarelor si a fiselor necesare accesului in clinica. Accesul in cabinetul stomatologic se face doar pe baza programarii si a triajului initial. Sala de asteptare a clinicii Swiss Ecodent a fost modificata pentru a asigura distantarea sociala si a evita obiectele greu de dezinfectat.

Desigur, purtarea mastii de protectie si folosirea dezinfectantului sunt  obligatorii pentru toata lumea. In clinica noastra, gelul dezinfectant sta la dispozitia pacientilor si personalului in toate incaperile si pe holurile clinicii.

Clinica Swiss Ecodent si-a asigurat un interval de timp intre programari, pentru dezinfectarea adecvata a cabinetelor dupa fiecare pacient.”, a declarat Christian Marmandiu, fondator si coordonator al clinicii Swiss Ecodent Klinik.

Ar trebui sa merg la dentist daca nu este o urgenta?

Este cunoscut faptul ca sanatatea orala influenteaza direct sanatatea generala a intregului organism si deci, sunt cazuri cand trebuie sa mergem la dentist pentru tratamente chiar si in timpul pandemiei.

O carie incipienta nu este o urgenta in sine, dar poate avansa rapid si poate duce la pierderea dintelui, iar asta va implica ulterior mai multe vizite la dentist si costuri ridicate. Ar fi mai intelept sa mergi o data pentru tratarea cariei incipiente, decat sa mergi la dentist de 3 -4 ori pentru restaurare dentara. Riscul este mai crescut in cel de-al doilea scenariu.

Pe de alta parte, proceduri estetice, precum albirea dintilor, pot fi amanate, atat pentru protectia ta, cat si a personalului medical.

 

Previous articleScaunul auto PRYM de la Nuna, rezultate de exceptie la testarea ADAC din Octombrie 2020
Next articleSkinCare și educația de care ai nevoie
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here