Home Diverse De ce tot mai multe companii investesc in transportul angajatilor

De ce tot mai multe companii investesc in transportul angajatilor

1490
0

De cand granitele Uniunii Europene s-au deschis, in Romania a inceput o criza acuta a fortei de munca calificata. De ce? Pentru ca romanii au ales sa paraseasca tara in numar din ce in ce mai mare, lasand in urma companii fara forta de munca. Climatul economic si social mai favorabil, posibilitatea unui trai mai bun, salariile mai mari, conditiile de munca superioare, toate au contribuit activ la decizia romanilor de a parasi Romania.

Pe langa asta, si lipsa de viziune si de educatie antreprenoriala a administratorilor companiilor romanesti a intensificat problema. De-a lungul anilor, acestia nu au pus accentul pe procesul de fidelizare si de retentie a angajatilor. Au ignorat doleantele acestora fiind convinsi ca in momentul in care va pleca un angajat, cel putin trei angajati se vor lupta pe locul lasat liber de acesta. Uite ca nu a fost asa! La ora actuala, tot mai multe firme romanesti duc o batalie crunta cu lipsa de personal calificat, fiind nevoite sa „importe” muncitori din Asia sau America de Sud.

Cand o sa incepem sa realizam ca angajatii firmei sunt cea mai de pret resursa a companiei, atunci o sa castigam increderea acestora si o sa crestem valoarea business-ului nostru. Investeste in angajati! Nivelul de fericire si satisfactie al acestora este strans legat de productivitate si de succesul firmei tale.

Cum faci sa iti pastrezi angajatii multumiti si fericiti?

Tot mai multe studii arata ca angajatii fericiti, care au o stare de spirit buna cresc productivitatea companiei. Indiferent ca vorbim de industria producatoare, de domeniul financiar bancar sau de cel al vanzarilor, atitudinea optimista si dispozitia buna a angajatilor au un impact extraordinar.

Nivelul salarial nu mai este primul factor pe care il iau in considerare angajatii atunci cand aplica pentru un loc de munca. Felul in care angajatorii sunt atenti la lucrurile care conteaza cu adevarat pentru ei face diferenta: atmosfera la locul de munca, transportul asigurat sau decontat spre si dinspre locul de munca, nivelul de confort din zona de lucru, flexibilitate cand vine vorba de evenimente familiale.

Pentru a pastra un angajat si pentru a-l face sa se simta apreciat, nu este nevoie de lucruri extraordinare. De la o simpla investitie intr-un mobilier de birou confortabil, pana la crearea unui spatiu de recreere sau a unui vestiar, aceste mici detalii te vor ajuta sa excelezi la capitolul retentia angajatilor.

De asemenea, poti oferi diferite beneficii: tichete de masa, vouchere de vacanta, abonamente la sala de fitness, abonamente private de sanatate, cafea si fructe proaspete la birou, zi libera pentru aniversare, cursuri de perfectionare, etc.

O alta metoda de a-ti manifesta recunostinta pentru munca depusa de salariatii tai este prin investitia pe care o faci pentru confortul lor. Daca firma activeaza in afara orasului sau angajatii tai fac naveta din alte zone, orase, cartiere, atunci investeste intr-un serviciu specializat de transport al angajatilor pentru a le asigura acestora o naveta confortabila si sigura.

Aceasta optiune este ideala pentru fabricile cu multi angajati, indiferent de domeniul de activitate. Angajatii tai se vor bucura de un drum linistit si relaxant catre locul de munca si inapoi spre casa. Colaborarea pe termen lung iti va permite sa obtii o oferta de pret avantajoasa.

In functie de numarul de angajati poti inchiria un autocar sau un microbuz, care sa ofere un nivel superior de confort si siguranta. Firmele de transport persoane au parc auto dotat cu microbuze de la branduri de incredere, precum Mercedes, Volvo. Unele au chiar microbuze noi, fabricate in 2018-2019, precum TransCar SRL care transporta persoane din Bucuresti, Alexandria, Rosiori de Vede, Videle, Turnu Magurele, Zimnicea cu tot cu sofer, asigurari, combustibil, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here