Home Diverse Ce înseamnă advertoriale de calitate?

Ce înseamnă advertoriale de calitate?

990
0

O întrebare la care din păcate mulți antreprenori cu afaceri online, nu prea știu ce să răspundă. Lucrez în industria content writing de mai bine de 4 ani și dacă am observat un aspect mai important în tot acest timp, cu siguranță are legătură cu mentalitatea celor care vor să facă bani pe meleagurile noastre.

În linii mari, toată lumea vrea să facă bani cu un business online, dar foarte puțini sunt cei care sunt dispuși să investească în calitate, foarte puțini sunt dispuși să se înhame la un drum lung, la un plan pe termen lung, din care să nu lipsească investiția serioasă. Majoritatea „antreprenorilor” doresc să facă bani peste noapte, munți de bani chiar. Căci au auzit ei de la X sau de la Y că merge un anumit business, ori îl cunosc ei pe Z și au observat că lui îi merge. Nu este chiar așa, deloc.

Un business online are nevoie de reclamă iar una dintre cele mai accesibile reclame este pe bază de advertoriale, adică link building, SEO. Cumperi articole pe diferite site-uri cu link pe cuvintele cheie alese în campania SEO și site-ul tău urcă în căutările Google. Se mai folosește și AdSense, însă cu AdSense nu sunt așa de bune rezultatele pe termen lung. De-a lungul timpului, au venit la mine foarte mulți antreprenori care mi-au cerut să le scriu advertoriale și din păcate, cred că 90% dintre aceștia nu au dorit ceva de calitate. Ce înseamnă advertoriale de calitate? Păi haideți să vedem…

Ce înseamnă advertoriale de calitate?

În primul rând, advertoriale de calitate înseamnă advertoriale mai lungi de 300-350 de cuvinte. Pentru că plata acestor articole variază în funcție de numărul de cuvinte, oamenii vor ceva cât mai ieftin, adică cu cât mai puține cuvinte. Regula e pe undeva la un minim de 300, un maxim de 350 de cuvinte. E o regulă anti calitate dacă mă întrebați pe mine. Ce calitate poți pune într-un articol de 3 paragrafe? Ce poți să scrii tu așa de relevant în 3 paragrafe astfel încât Google să ia articolul cu pricina în considerare drept un articol „de calitate”. Nu există calitate într-o telegramă.

În al doilea rând, advertoriale de calitate înseamnă niște articole scrise de niște oameni care au trecut cât de cât și pe la școală. Nu de puține ori am fost rugat să postez advertoriale gata scrise pe site-urile mele, și efectiv m-am luat cu mâinile de păr când am văzut cum sunt scrise. Cu litere lipsă, cu idei care încep și nu se mai termină nicăieri, cu greșeli mai mult decât evidente de gramatică, greșeli de care ar râde și un școlar de clasa a 8-a. Nu există texte de calitate scrise de analfabeți. Evident, de vină sunt „antreprenorii”, care cumpără astfel de texte de la fel de fel de „content writeri” foști paznici sau muncitori care s-au săturat de dat la lopată sau de trezit cu noaptea în cap.

În al treilea rând, advertoriale de calitate înseamnă advertoriale care respectă regulile Google. Adică:

  • Au o lungime cuprinsă între 500-600 de cuvinte
  • Au un conținut bine aranjat în pagină, ușor de citit
  • Structura lor este cu H-uri, bullet point-uri, paragrafe
  • Cuvintele cheie se regăsesc în titlu, subtitluri, text
  • Linkurile sunt relevante, nu 3 spre același domeniu
  • Textul în sine să fie ORIGINAL, este foarte important
  • Articolul este bine primit de rețelele de socializare

Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale unui advertorial care poate fi catalogat drept calitativ. Așadar: trebuie să aibă mult peste 300-350 de cuvinte, trebuie să fie redactate de oameni care au trecut pe la școală și nu în ultimul rând, trebuie să respecte cât mai multe reguli Google. Cei care investesc în publicitate prin intermediul advertorialelor ar trebui să realizeze faptul că Google nu este român ca și ei. Google are un AI cu mentalitate occidentală și dorește cea mai bună calitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here