Home Editorial sau Guest Post Mai merită să te faci șofer de „TIR” în 2020?

Mai merită să te faci șofer de „TIR” în 2020?

3059
0

Bună întrebare. De fapt, cred că mereu a fost o întrebare bună indiferent de an. Acum este mai dificil de răspuns din pricina pandemiei de Covid 19. După cum știm, majoritatea industriilor au fost puse la punctul mort în această perioada, însă transporturile nu numai că au continuat să funcționeze, au primit chiar ajutoare din partea Comisiei Europene sub forma unor derogări pentru articolele Regulamentului 561/2006. Astfel, nu a fost suficientă starea de pericol la care șoferii sunt expuși în această perioadă, au mai apărut și derogări care permit prelungirea perioadei zilnice de conducere, urmată evident de oboseală și stres pentru conducătorul auto.

Venitul salarial – cel mai mare avantaj al meseriei de șofer profesionist

Desigur, pandemia va trece, lucrurile vor reintra în normal, și o să apară din nou întrebarea din titlu: mai merită să te faci șofer de camion în ziua de azi? Ca să răspundem cât mai precis, trebuie să ne gândim foarte bine la avantajele pe care le aduce în prim plan această ocupație. Este o meserie ca oricare alta, calificată, și trebuie puse în balanță avantajele și dezavantajele. Unul dintre cele mai importante motive pentru care merită să te faci oricând șofer de camion se rezumă la salarizare. Comparativ cu alte meserii pe care le poți practica în România, ca șofer profesionist o să câștigi mult mai bine. De exemplu, veniturile unui șofer care activează pe comunitate pot să depășească 2500-3000 de euro pe lună. Ce altă meserie poate să mai aducă un asemenea venit în România?

De asemenea, școlarizarea nu este chiar așa dificilă cum pare. Școlile de șoferi încep să se redeschidă și mai mult ca sigur pentru a-și atrage clientelă, vor avea ceva oferte atractive în această perioadă. Școala de șoferi Dicu de exemplu (din București) a ieșit în evidență de-a lungul timpului cu prețurile bune și cu instructajul profesional. Este o școală de șoferi sectorul 6 care reușește să scoată pe piața muncii șoferi cu adevărat profesioniști.

Meseria de șofer profesionist poate să ofere un viitor mai bun, mai sigur, într-o țară în care nimeni nu-ți mai poate asigura în principiu stabilitate

România pare să cam bată pasul pe loc din punct de vedere economic, piața muncii nu se mai dezvoltă. Sunt slabe șanse să mai apară în prim plan ocazia de a avea o meserie corect plătită. Doar transporturile evoluează pentru că ele sunt cele care susțin consumul. Cu cât se consumă mai mult, cu atât este nevoie de mai mult transport.

Meseria de șofer profesionist este una de viitor atât timp cât consumul are o traiectorie mereu ascendentă, și chiar dacă nu doriți să profesați imediat, faptul că aveți în buzunar un permis de conducere categoriile C, CE o să vă ofere o oarecare siguranță. Acel permis de conducere vă asigură de faptul că oricât de grea va fi situația în România, veți avea mereu acces la o meserie mult mai bine plătită. Mulți români ajung șoferi pe camioane ca ultimă încercare de a-și face viața mai frumoasă și mai ușoară. E foarte dificil să reușești să rămâi în România cu 2000 de euro pe lună, net, bani în mână din meseriile clasice. În țară nu se plătesc așa de bine oamenii și pentru mulți devine o mare frustrare.

Acum, alegerea aparține fiecăruia. Cei pe care începe să-i încânte ideea de a schimba macazul și de a se face șoferi de camion trebuie să pună foarte bine în balanță avantajele și dezavantajele aceste meserii, pentru că după cum spuneam, este o meserie ca oricare alta și asta înseamnă că nu-i totul numai lapte și miere. Desigur, dacă ai o pasiune pentru mașini, pentru condus, pentru drumurile lungi, vei descoperi această meserie un pic altfel, vei vedea că atunci când ai o pasiune pentru condus, nimic din meseria de șofer profesionist nu ți se va părea dificil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here