Home Tehnologie De ce vrea NASA să-ți îndrepți telefonul către copaci

De ce vrea NASA să-ți îndrepți telefonul către copaci

756
0

NASA dorețte ca tu să fotografiezi un copac. Agenția Spațială deține un satelit pe nume ICESat-2 care estimează înălțimea copacilor din cosmos. Ei bine, pe acest satelit se află o nouă unealtă pentru cetățenii cercetători cu ajutorul căreia se pot verifica aceste măsurători de la sol.

Tot ce trebuie să faci este să deții un smartphone, să instalezi aplicația și să fotografiezi un copac. Lansat în septembrie 2018, satelitul ICESat-2 deține la bord instrumentul numit ATLAS. Acest instrument pulsează către Terra 60.000 de fasciculi luminoși în fiecare secundă în timp ce orbitează în jurul planetei. Este un laser situat în cosmos care poate măsura copacii.

Se măsoară poziția satelitului, unghiul și cât timp au nevoie acești fasciculi pentru a ajunge pe Terra. De ce este așa importantă înălțimea copacilor pentru cercetători? Ei bine, aceste cifre îi ajută să estimeze evoluția pădurilor la nivel mondial și cantitatea de CO2 absorbită. Aceste măsurători trebuie verificate pentru că sunt făcute din cosmos și discutăm totuși de mediul academic, de cercetători.

Dacă vrei să ajuți trebuie să descarci aplicația NASA GLOBE Observer și cam atât. O să vezi acolo cum exact poți să-ți aduci contribuția individual. Globe Trees se numește toolul pentru copaci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here