Home Tehnologie Christina Koch – astronaut NASA care doboară încă un record

Christina Koch – astronaut NASA care doboară încă un record

878
0

Astăzi, NASA a anunțat astronauții care se vor schimba pe Stația Spațială Internațională la finalul anului. În urma acestui anunț, unul dintre astronauții aflați deja la bord va înregistra un nou record. Acestea fiind spuse, astronautul Christina Koch – care se află deja în cosmos – va primi titlul de „Femeia care a petrecut cel mai mult timp în cosmos”. Recordul precedent era deținut de astronautul Peggy Whitson.

Pe 14 martie Koch a ajuns pe Stația Spațială Internațională alături de astronautul NASA Nick Hague și astronautul rus Alexey Ovchinin. În loc să șadă 6 luni în cosmos cum stau de obicei astronauții, Koch  va sta până pe data de 20 februarie 2020. Va petrece în cosmos 328 de zile sau aproape un an întreg mai bine zis.

Este cea mai lungă durată petrecută vreodată în cosmos de un astronaut  feminin NASA. Doar Scot Kelly a reușit să stea mai mult, 340 de zile, motiv pentru care a doborât doar recordul pentru femei, deținut anterior de Peggy Whitson cu 288 de zile consecutive în cosmos.

În plus, faptul că recordul pentru șederea pe Stația Spațială Internațională va fi doborât, va ajuta cercetătorii NASA să înțeleagă mai bine cum este corpul afectat de imponderabilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here