Home Lifestyle Care este cea mai ieftină metodă de a ajunge în spațiu?

Care este cea mai ieftină metodă de a ajunge în spațiu?

72
0

Primul om care a experimentat ceea ce știința numește astăzi „overview effect” a fost sovieticul Yuri Gagarin, care a fost prima persoană care a văzut planeta noastră din cosmos în urmă cu 63 de ani. Văzând acea curbură, acesta a exclamat „Văd Pământul! Este așa de frumos!”. El a fost primul dintre mulții astronauți care au urmat capabil să simtă și să raporteze o schimbare cognitivă legată de locul omului în Univers.

Astăzi există trei tipuri de companii care oferă turism spațial, pentru persoanele cu foarte mulți bani, evident. Prima companie este SpaceX a lui Elon Musk. Pentru cei care au zeci de milioane de euro pregătiți, Elon le promite o plimbare cu racheta pe orbita Pământului, în zona de gravitație zero, la peste 300 de kilometri deasupra planetei.

Apoi, avem experiențele suborbitale oferite de compania Blue Origin a lui Jeff Bezos și, bineînțeles, compania Virgin Galactic a lui Richard Branson. Pentru 450.000 de dolari, Virgin Galactic te poate duce la 80-120 de kilometri deasupra Pământului unde poți experimenta lipsa gravitației. Linia Karman, aflată la 100 de kilometri deasupra nivelului mării, este altitudinea recunoscută internațional considerată limita dintre Terra și Cosmos.

La final, avem alte companii micuțe care oferă experiențe aproape de Cosmos precum Space Perspective, World View și startup-ul spaniol HALO Space, care începând cu 2026 vor duce turiștii la 25-40 de kilometri deasupra Pământului pentru sume cuprinse între 50.000 și 200.000 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here