Home Nationale Bătaie de joc marca I.N.G. BANK

Bătaie de joc marca I.N.G. BANK

3129
1
I.N.G. BANK

M-am logat în contul ING Homebank zilele trecute și am observat acolo două comisioane destul de ciudate. Era un comision în valoare de aproape 10 RON și altul de 7 RON. Într-o singură lună, pe lângă taxele și comisioanele de administrare de cont sau taxa HomeBank.

Primul este un comision pe care cei de la ING s-au hotărât să-l introducă pentru cei care nu folosesc efectiv contul. Deci dacă tu ai un cont la ING și nu faci operațiuni cu el, o să fii taxat cu 7 lei lunar.

E o taxă de fraier specifică României, țară în care băncile străine fac tot felul de matrapazlâcuri fără să le facă nicio instituție a statului nimic. Am sunat la ING și mi s-a spus că așa e regula la ei. Dacă nu folosesc contul, este o taxă de 7 lei lunară.

Cum și de ce? Nu există explicație, așa e politica băncii. Așadar, mare atenție dacă vă deschideți cont la ei apoi nu-l mai folosiți.

Al doilea comision este unul de acoperire sold negativ. O altă prosteală pe care nu o înțeleg. Dacă ai sold negativ într-un cont de exemplu, și tu ai 5 conturi la ei, or să-ți ia ei automat bani dintr-un alt cont și o să-ți mute în contul cu sold negativ.

Apare sold negativ atunci când nu ai bani în cont și ei n-au de unde să-și tragă taxele și comisioanele. Este un abuz din punctul meu de vedere, pentru că în cazul meu, a apărut soldul negativ într-un cont de euro.

Ce-au făcut ei? Au luat bani dintr-un cont de lei pe care-l mai aveam la ei, au schimbat în euro la cursul lor ridicol și așa am ajuns eu să cumpăr euro de la ING cu aproape 5 lei/euro. Incredibil fraților ce bălărie de bancă a devenit și ING, chiar sunt dezamăgit.

Nu știu cum să facă să se asigure că jupoaie clientul în timp util, nu cumva să se trezească peste noapte că oamenii renunță la serviciile lor și nu mai pot recupera banii de taxe și comisioane.

Dar nu-i nimic, am să mut de la ei toate conturile la o bancă la care o să mă asigur din timp că nu-și bate joc de clienți în aceste moduri sinistre și lipsite de orice urmă de bun simț.

Cum adică fratele meu să iei banii omului din contul de lei, să-i schimbi tu în euro la cursul tău nesimțit, apoi să-i pui în contul de euro de unde să-i retragi sub formă de comision de administrare lunar?

Previous articleUn trader de Bitcoin și iubita lui riscă pedeapsa cu moartea în Thailanda
Next articleAutobuzul electric – dovada faptului că tehnologia evoluează mai repede decât ne imaginăm noi
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Salut eu am cont la ing din 2012 și nu am avut asemenea probleme cu el mie nu îmi ia nici un comision că am card complet pentru că iau salariu pe acest card și îl folosesc destul de des că fac și plăți online îmi plătesc abonamentele la telefon și televizor și cam tot Netflix etc și mie in anii aceștia din 2012 până acum nu mi-a luat nici un comision niciodată

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here